Danish Crown

Nieuws Slachtingen

Danish Crown sluit locatie door te hoge varkensprijs

22 Juli 2019 - Wouter Baan - 2 reacties

Danish Crown stopt met het slachten van varkens in het Duitse Teterow (Mecklenburg-Voor-Pommeren). Het Deense vleesconcern heeft voor deze slachtlocatie geen exportlicentie voor China, waardoor de varkens te duur aan de haak komen. 

De slachtlocatie in Teterow is pas 2 jaar in handen van Danish Crown. Ondanks diverse efficiencymaatregelen lukt het niet om de locatie winstgevend te krijgen. Het probleem is dat de slachtlocatie niet in aanmerking komt voor een exportlicentie naar China. Dit omdat er ook runderen worden geslacht en dat mag niet volgens de Chinese protocollen.

Te hoge varkensprijs 
Omdat de bijproducten niet naar China kunnen worden geëxporteerd, krijgt Danish Crown de 'vierkantverwaarding' niet rond. Zeker nu de varkensprijzen in de afgelopen maanden flink zijn opgelopen, als gevolg van de aantrekkende Chinese vraag. Daarom heeft het Deense vleesconcern besloten om de varkens vanaf augustus op de slachtlocatie in Essen onder te brengen, waarvan het varkensvlees wel naar China kan worden geëxporteerd.

De locatie in Teterow is met circa 10.000 varkensslachtingen per week relatief klein. Dit neemt niet weg dat de beslissing slecht valt bij de betreffende leveranciers in Mecklenburg-Voor-Pommeren. Zij zijn nu genoodzaakt langere transportafstanden af te leggen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Piet 23 Juli 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10883335/danish-crown-sluit-locatie-door-te-hoge-varkensprijs]Danish Crown sluit locatie door te hoge varkensprijs[/url]
10.000 slachtingen per jaar? Dat is minder dan 1 auto per week.
Roy 24 Juli 2019
Zijn er 10K in de week
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit wederom Deense slachterij

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden