Varkensmarkt 2019

Trendrapport Varkens & Voer

Correctie varkensprijs geen reden voor paniek

Zowel de varkens- als biggenprijzen zijn in de achterliggende weken tot grote hoogte gestegen. Met de jaarwisseling in het verschiet, neemt de markt gas terug. Wat is de verwachting voor 2020, en wat is de situatie op de voer- en mestmarkt? Klik hier om het rapport te lezen. 
24 December 2019
varkenshouderij varkensvlees

Inside Varkens

Adempauze goed voor reset DCA Beursprijs 2.0

De druk die op de varkensmarkt is ontstaan, komt tot uiting in de DCA Beursprijs 2.0. Na het inlassen van een adempauze op 13 december, lijken de mistflarden voldoende opgetrokken om nu wel met een prijs uit te komen.
18 December 2019
slachterij varkens - agri

Nieuws Varkensmarkt

Van Rooi: 'Correctie varkensprijs noodzakelijk'

Slachterij Van Rooi zegt dat een correctie van de varkensprijs noodzakelijk is. Daarmee blijft de vleeshandel op gang en kan 2020 opnieuw een goed varkensjaar worden.
17 December 2019
varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Onzekere markt: DCA stelt publicatie Beursprijs uit

De varkensprijzen hebben over de achterliggende weken een behoorlijke winst opgebouwd. In de gebroken weken rond Kerst en Nieuwjaar ontstaat er traditioneel gezien druk op de prijzen. De onzekerheid is dit jaar zo groot dat DCA-Markets besloten heeft het publiceren van de DCA Beursprijs 2.0 uit te stellen tot midden volgende week.
13 December 2019
varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Zware varkens leveren, loont meer dan ooit

Zelden werden varkens zwaarder afgeleverd aan de slachterij dan nu. Het is een gebruikelijk patroon dat het gemiddelde slachtgewicht in het najaar stijgt, tot aan Kerst, maar dit jaar spelen andere factoren ook een rol. Welke zijn dat?
12 December 2019
varkensvlees

Analyse Varkens

Hoge varkensprijzen balanceren op dun koord

Kerst komt snel dichterbij. Dat betekent werk aan winkel voor slachterijen. De vleesprijzen stijgen dan ook explosief snel. De hoge varkensprijs vlakt, na een rappe stijging, ondertussen wel af. De verwachtingen voor 2020 zijn positief, al schuilt het gevaar van Afrikaanse varkenspest om elke hoek. 
11 December 2019
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

DCA Beursprijs 2.0 haalt voet van het gas

De varkensmarkt heeft wilde weken achter de rug, waarbij de prijzen snel zijn opgelopen. Nu Sinterklaas het land uit is en Kerst rap dichterbij komt, lijkt de situatie te normaliseren.
6 December 2019
varkensvlees

Inside Varkens

Varkens: prijspiek in EU, prijsdal in VS

Terwijl de varkensprijzen in Europa recordhoogtes verbreken, fietsen de noteringen in de Verenigde Staten eind 2019 juist een prijsdal in. Een opvallende constatering. Hoe komt dit? 
1 December 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox