Shutterstock

Nieuws Handelsoorlog

China sust handelsoorlog en schrapt importtarieven

29 Juli 2019 - Wouter Baan

China heeft de Verenigde Staten een handreiking gedaan om de handelsoorlog te sussen. De importtarieven op onder meer Amerikaans katoen, varkensvlees en graan zijn namelijk deels opgeschort. Dit laten verschillende bronnen aan persbureau Bloomberg weten.

Het importtarief van 25% op Amerikaans katoen is voor een volume van tenminste 50.000 ton vervallen. Deze vrijstelling geldt daarnaast ook voor varkensvlees, maïs en sorghum, zo schrijft Bloomberg. Welke volumes hieraan zijn gekoppeld, is voor deze producten niet bekend.

Vrijstelling voor sojabonen
Kort geleden heeft de Chinese overheid ook 3 miljoen ton Amerikaanse sojabonen vrijgesteld van importheffingen. Door de handelsoorlog kwam deze handelsstroom helemaal droog te liggen, maar ondertussen is deze weer op gang gekomen.

Waarschijnlijk zijn de Chinese handreikingen het resultaat van het overleg van de Amerikaanse president Donaold Trump met zijn Chinese college Xi Jinping op de G20-top in Japan. De onderhandelingen tussen beide grootmachten liggen stil, maar worden naar verluidt eind deze maand weer hervat.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden