Handelsoorlog

akkerbouw graanoogst tarweoogst rusland tarwe - agri

Achtergrond Oekraïne

'Oekraïense landbouw is te veel op export gericht'

Door de oorlog in Oekraïne staat voedselzekerheid weer hoog op de politieke agenda. Niet alleen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika maken regeringen zich zorgen over het veilig stellen van voldoende graan om de bevolking te voeden ook in Oekraïne zelf zijn er zorgen over de voedselzekerheid. De oplossing om de voedselproductie in de benen te houden kan uit een verrassende hoek komen.
26 April 2022
kaas

Nieuws Melk

VS claimt overwinning in kaasruzie met EU

Gruyère is een generieke kaassoort waarvan elke kaasproducent de naam mag gebruiken en niet enkel Zwitserse en Franse kaasmakers die voldoen aan een door de EU vastgelegde erkenningsregeling. Dit heeft een rechter in de Amerikaanse staat Virginia uitgesproken in een hoger beroep van een zaak uit 2020.
10 Januari 2022
handelsoorlog

Nieuws Handelsoorlog

Foodsector slachtoffer van handelsconflict China en VS

Als het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China escaleert, wordt niemand daar beter van. In de laatste plaats de foodsector. Rabobank heeft drie verschillende scenario's uitgewerkt. Daaruit blijkt dat flinke verstoringen op de loer liggen in de productie en handel van zuivel, graan, oliezaden en vlees.
30 Juni 2021
handelsoorlog

Achtergrond Handelsoorlog

China is weer de grootste klant van Verenigde Staten

China en de Verenigde Staten lijken weer vriendjes te zijn. Zo'n 3 jaar na het begin van de handelsoorlog tussen beide landen is China namelijk weer de grootste klant van de Verenigde Staten. De Verenigde Staten exporteerde vorig jaar zelfs meer landbouwproducten naar China dan voor de handelsoorlog. Er wordt door Amerikaanse analisten dan ook met een positieve blik gekeken naar de komende periode.
18 Maart 2021
Trump Verenigde Staten

Nieuws Amerikaanse verkiezingen

Het effect van Amerikaanse campagnes op de sector

De Amerikaanse president Donald Trump geniet een brede steun onder Amerikaanse boeren. Toch voert de president enkele omstreden kwesties door in zijn campagneplan die effect hebben op de handel, biobrandstoffen en het milieu, wat negatief uit kan pakken voor de boer. Tegenkandidaat Joe Biden lijkt op bepaalde kwesties beter te scoren, maar het is maar de vraag of hij hiermee weet te overtuigen.
13 Oktober 2020
handelsoorlog

Nieuws Fase 1-handelsdeal

Weet China zich aan haar inkoopbeloftes te houden?

Zoals het nu lijkt komt China haar belofte niet na als het gaat om de Fase 1-handelsdeal. Met deze deal zou land voor $36,5 miljard aan Amerikaanse landbouwproducten kopen. In de eerste helft van 2020 importeerde het land amper 25% van het gestelde bedrag. Volgens landbouwminister Sonny Perdue staan niet-agrarische handelskwesties in de weg.
6 Oktober 2020
gerst brouwgerst graan - agri

Nieuws Handelsoorlog

Handelsoorlog met China doet Australische boer pijn

Een handelsoorlog tussen China en Australië sluimert voor meerdere agrarische producten als gerst en rundvlees. Aanleiding voor het handelsdispuut is een anti-dumpingclaim van China op gerst uit Australië. Een importheffing van 80% hangt de aussies boven het hoofd.
15 Mei 2020
Trump

Inside Granen & Grondstof

Markt laat grootspraak Trump voor wat het is

De Amerikaanse granenmarkt blijft aarzelend. Ook na het tekenen van de 'Phase One Deal' tussen de Verenigde Staten en China. Terwijl Trump boeren opzweept om meer en grotere trekkers te kopen is de sector in afwachting van meer details.
20 Januari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden