Shutterstock

Nieuws Vegaburger

Groot Deens vleesconcern op vegetarische tour

12 Augustus 2019 - Wouter Baan

Danish Crown wil dit jaar nog een vegaburger op de markt brengen. Het coöperatieve vleesconcern uit Denemarken is namelijk bang de boot te missen als het de veranderende consumententrends negeert.

Danish Crown werkt aan een vegaburger, gemaakt van geplette erwten en bieten. Het bedrijf wil deze in 2019 nog op de markt brengen. Sojabonen worden bewust vermeden in de samenstelling. Danish Crown maakt nu al zogenaamde 'hybride hamburgers', waarbij vlees wordt vermengd met plantaardige ingrediënten.

Fin Klostermann, de COO van Danish Crown, signaleert dat consumenten vaker voor beter, maar ook minder vlees kiezen. De vegaburger wordt met name gelanceerd om in te spelen op de groeiende markt voor vleesvervangers. "We zijn bang de boot te missen wanneer we niet op de trend inspelen."

Vion heeft geen concrete plannen
Vion Nederland meldt geen concrete informatie te hebben omtrent het ontwikkelen van een vegaburger. Tönnies, het grootste vleesconcern van Europa, heeft een tijdje geëxperimenteerd met vegetarische producten, maar is hier alweer mee gestopt. Het Braziliaanse JBS Foods, het grootste vleesconcern ter wereld, verkoopt wel vegaburgers. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Nieuws Halfjaarcijfers

Lege slachthaken en lagere winst bij Danish Crown

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden