Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Servië bevestigt uitbraak Afrikaanse varkenspest

16 Augustus 2019 - Kimberly Bakker

Het ministerie van Landbouw in Servië heeft bevestigd dat er Afrikaanse varkenspest is aangetroffen in het land. Als reactie daarop treffen Kroatië en Bosnië en Herzegovina nu maatregelen.

De uitbraken van Afrikaanse varkenspest in Servië zijn geconstateerd op 4 'backyard farms' in het noordelijke deel van het land. Dit zijn vaak kleine, niet-geregistreerde bedrijven. De eerste 3 uitbraken van het virus vonden plaats op varkenshouderijen met 10 tot 24 varkens en de vierde uitbraak was op een bedrijf met 64 varkens. Het zijn de eerste uitbraken in het land.

Omliggende landen
Nu Servië de uitbraken heeft bevestigd, roept het landbouwministerie in Kroatië de eigen varkenshouders op om zich strikt aan de preventieve maatregelen te houden. Zo is het nu verboden om varkens te houden om bedrijven die niet geïnspecteerd zijn via de veterinaire dienst en moeten varkenshouders hun dieren registreren in een register. Daarnaast worden burgers gevraagd alleen vlees te kopen in geregistreerde winkels.

Het ministerie in Bosnië en Herzegovina heeft daarnaast gemeld dat het vanaf heden een verbod ingevoerd heeft op de invoer van varkens en varkensvlees uit Servië.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden