Pali Group

Inside Varkens

Prima vraag houdt biggenmarkt in balans

26 Augustus 2019 - Wouter Baan

De biggenmarkt is in balans wat betreft de verhouding tussen vraag en aanbod. Het seizoensmatig aanbod groeit weliswaar, maar daartegenover ...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ondanks dat de varkensprijzen iets zijn afgevlakt, blijft de binnenlandse vraag naar biggen intact. Ook alle losse koppers komen spreekwoordelijk gezegd op hun pootjes terecht. Dit terwijl de exportvraag naar Spanje en Oost-Europa wat zwakker is geworden.

Ook in Duitsland is sprake van balans. De VEZG-biggenprijs blijft staan op €57 per big. De vleesvarkenshouders zijn daar over het algemeen goed bereid om vlot na het afleveren van de vleesvarkens nieuwe biggen op te leggen. Dit steunt de Nederlandse export.

Groeiend aanbod
We bevinden ons in een tijd van een groeiend seizoensmatig aanbod. In voorgaande jaren stond de biggenprijs in deze periode op het kruispunt: omlaag of opzij. Vooralsnog bouwt er zich geen druk op de noteringen. De DCA BestPigletPrice stabiliseert zodoende op €45,50 per big.

Vion onveranderd
Vion laat de varkensprijs staan op €1,93 per kilo. Ten opzichte van enkele weken terug is het krappe aanbod behoorlijk bijgetrokken, zo constateert ook Vion. Op de Europese is weerstand tegen de opgelopen vleesprijzen, maar de afzet in China loopt goed door.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden