Shutterstock

Inside Voer

Hoe ver kan prijs varkensbrok dalen?

28 Augustus 2019 - Kimberly Bakker

De prijzen voor varkensbrok hebben over de maand augustus wederom een daling weggezet, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Wageningen Economic Research. De mengvoerprijsindicator toont aan dat deze daling voorlopig niet ten einde is. Hoe ver kan de prijs nog dalen?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van zeugenbrok dracht is de afgelopen maand met €0,25 gedaald tot €24,55 per 100 kilo. De prijs van zeugenbrok lakto volgt deze trend en zakt met €0,30 naar €28,80 per 100 kilo. Sinds de start van het jaar is de prijs van dit product met circa €2 afgezakt. De prijs van babybiggenkorrel zakte over augustus met €0,10 naar €35,55 per 100 kilo.

Ook de prijs van start/overgangskorrel weet de dans niet te ontspringen en zakt met €0,25 naar €28,30 per 100 kilo. Daarmee is de prijs sinds de start van het jaar met €2 gedaald. De prijs van vleesvarkensbrok is over de afgelopen maand met €0,50 gedaald naar €24,15 per 100 kilo. Uit de mengvoerprijsindicator van Boerenbusiness blijkt tevens dat het einde van de prijsdaling nog niet in zicht is, al wordt er wel wat meer stabiliteit verwacht.  

Tarwe op relatief laag niveau
Op de Europese markt noteert tarwe (Matif in Parijs) op een relatief laag niveau van €167 per ton (27 augustus 2019). Aangezien de samenstelling van onder meer vleesvarkensbrok voor een groot deel uit die grondstof bestaat, houdt de lage brokprijs voor nu aan. Daarnaast zijn er momenteel ruim voldoende voergrondstoffen voorhanden, waardoor een verhoging van de prijs op de korte termijn niet waarschijnlijk is.

Overigens laten de tarweprijzen de laatste weken wel wat meer stabiliteit zien, wat overeenkomst met de prognose van de mengvoerprijsindicator. Dit zou kunnen betekenen dat de brokprijzen voorlopig geen hele grote stappen naar beneden gaan zetten. 

Meer prijzen en grafieken zijn te vinden in onze database.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden