Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Royale subsidies voor Chinese varkensbedrijven

10 September 2019 - Wouter Baan

De Chinese overheid gaat grote varkensbedrijven een handje helpen om de vleesproductie op te voeren. Dit doet het door subsidies te verstrekken. Op deze manier probeert China een antwoord te vinden op de grote vleestekorten als gevolg van Afrikaanse varkenspest.

Grote varkensbedrijven die voor 2021 gaan (ver)bouwen, of hun locaties verplaatsen, kunnen rekenen op een eenmalige subsidie. Het bedrag van deze subsidie kan oplopen tot 6 miljoen yuan, wat omgerekend €765.000 is. Het bedrag is gelimiteerd op 30% van de investeringskosten en is bedoeld om bedrijven te ondersteunen bij de aanschaf van automatische voersystemen of maatregelen ter preventie van dierziekten.

Fiscale steun
Naast subsidies, worden varkenshouders ook fiscaal gemotiveerd om de productie uit te breiden. Deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat het land de binnenlandse vleesproductie weer op peil kan brengen. Door de uitbraken van Afrikaanse varkenspest is de varkensstapel afgelopen jaar met zo'n 30% geslonken. Dit komt neer op circa 140 miljoen varkens.

Door de forse tekorten is de Chinese varkensprijs naar een recordhoogte gestegen. Daarop heeft de overheid besloten om de varkensprijs te gaan reguleren. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden