Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Royale subsidies voor Chinese varkensbedrijven

10 September 2019

De Chinese overheid gaat grote varkensbedrijven een handje helpen om de vleesproductie op te voeren. Dit doet het door subsidies te verstrekken. Op deze manier probeert China een antwoord te vinden op de grote vleestekorten als gevolg van Afrikaanse varkenspest.

Grote varkensbedrijven die voor 2021 gaan (ver)bouwen, of hun locaties verplaatsen, kunnen rekenen op een eenmalige subsidie. Het bedrag van deze subsidie kan oplopen tot 6 miljoen yuan, wat omgerekend €765.000 is. Het bedrag is gelimiteerd op 30% van de investeringskosten en is bedoeld om bedrijven te ondersteunen bij de aanschaf van automatische voersystemen of maatregelen ter preventie van dierziekten.

Fiscale steun
Naast subsidies, worden varkenshouders ook fiscaal gemotiveerd om de productie uit te breiden. Deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat het land de binnenlandse vleesproductie weer op peil kan brengen. Door de uitbraken van Afrikaanse varkenspest is de varkensstapel afgelopen jaar met zo'n 30% geslonken. Dit komt neer op circa 140 miljoen varkens.

Door de forse tekorten is de Chinese varkensprijs naar een recordhoogte gestegen. Daarop heeft de overheid besloten om de varkensprijs te gaan reguleren. 

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer

Inside Varkens

Overstromingen China funest voor varkenssector

Inside Varkens

Afrikaanse varkenspest slaat weer toe in China

Nieuws Vleesmarkt

Chinese vleesimport heeft jasje uitgedaan in maart

Nieuws Varkens

AVP blijft probleem, nieuw geval in Noord Duitsland

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief