Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Thailand?

20 September 2019

De autoriteiten in Thailand bevestigen dat er een onderzoek loopt naar een mogelijke uitbraak van Afrikaanse varkenspest, zo schrijft Reuters op donderdag 19 september. Om de kans op verspreiding te voorkomen, zijn ruim 200 varkens preventief geruimd.

Alhoewel buurlanden Myanmar, Cambodja en Laos allen al verschillende uitbraken van Afrikaanse varkenspest geconstateerd hebben, is Thailand deze strijd tot dusver ongeschonden doorgekomen. Toch heerst er nu wat paniek, gezien er afgelopen week 2 dode varkens zijn gevonden nabij de grens met Myanmar. Het ministerie meldt dat bloed- en weefselmonsters van deze varkens naar een laboratorium zijn gestuurd, waar ze getest worden op Afrikaanse varkenspest.

Preventief ruimen
De uitslagen van dit onderzoek worden echter pas over circa 14 dagen verwacht. Om een eventuele verspreiding alvast voor te zijn, hebben de autoriteiten in Thailand besloten om alle varkens binnen een straal van 1 kilometer te ruimen. Deze preventieve ruiming betreft iets meer dan 200 varkens, zo meldt de overheid.

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Afrikaanse varkenspest

Wat we nu weten over de AVP-uitbraak nabij grens

Nieuws Varkens

Afrikaanse varkenspest op Duits bedrijf vlakbij grens

Nieuws Varkens

Geen nieuwe gevallen AVP in Zuid-Duitsland

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Afrikaanse varkenspest op Zuid-Duits varkensbedrijf

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief