Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Thailand?

20 September 2019 - Kimberly Bakker

De autoriteiten in Thailand bevestigen dat er een onderzoek loopt naar een mogelijke uitbraak van Afrikaanse varkenspest, zo schrijft Reuters op donderdag 19 september. Om de kans op verspreiding te voorkomen, zijn ruim 200 varkens preventief geruimd.

Alhoewel buurlanden Myanmar, Cambodja en Laos allen al verschillende uitbraken van Afrikaanse varkenspest geconstateerd hebben, is Thailand deze strijd tot dusver ongeschonden doorgekomen. Toch heerst er nu wat paniek, gezien er afgelopen week 2 dode varkens zijn gevonden nabij de grens met Myanmar. Het ministerie meldt dat bloed- en weefselmonsters van deze varkens naar een laboratorium zijn gestuurd, waar ze getest worden op Afrikaanse varkenspest.

Preventief ruimen
De uitslagen van dit onderzoek worden echter pas over circa 14 dagen verwacht. Om een eventuele verspreiding alvast voor te zijn, hebben de autoriteiten in Thailand besloten om alle varkens binnen een straal van 1 kilometer te ruimen. Deze preventieve ruiming betreft iets meer dan 200 varkens, zo meldt de overheid.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden