Shutterstock

Nieuws Tönnies

Tönnies gaat joint venture aan in China

30 September 2019 - Kimberly Bakker

Het Duitse vleesconcern Tönnies en Dekon Group starten met een joint venture in Sichuan, een provincie in het midden van China. De partijen willen gezamenlijk een slachterij, met een bijbehorend verkooppunt, opzetten in de regio.

Het plan is dat het slachthuis in het begin jaarlijks zo'n 2 miljoen varkens gaat slachten, al moet dat op termijn uitgebreid worden naar ongeveer 6 miljoen varkens per jaar. Daarbij melden beide partijen dat de slachterij opgezet wordt op basis van het model van de slachterijen van Tönnies in Duitsland. De investering bedraagt €500 miljoen, waarvan €150 miljoen is bedoeld voor de slachterij. De bedoeling is dat in 2020 gestart wordt met de bouw.

'Goed moment om te investeren'
Andres Ruff, de CEO van het Duitse slachtconcern Tönnies, is van mening dat dit het juiste moment is om te investeren in de Chinese markt. "Deze markt verkeert op dit moment in een overgangsfase, omdat de uitbraken van Afrikaanse varkenspest de varkensvleesvoorraden van het land fors ingeperkt hebben. Er is dus behoefte aan meer."

Clemens Tönnies, van het gelijknamige concern, is het met daarmee eens. "De vraag naar varkensvlees is in China (en in andere Aziatische landen) groot en zal naar verwachting ook de komende decennia blijven groeien. Deze joint venture is een volgende stap in onze internationalisering."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden