Shutterstock

Inside Varkens

Spaanse varkensprijs zakt verder weg

16 Oktober 2019 - Kimberly Bakker

De varkensprijs in Spanje is deze week opnieuw gedaald, wat betekent dat deze nipt onder de Franse varkensprijs gezakt is. Daarentegen stijgt de Deense varkensprijs in rap tempo door, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de Duitse belangenbehartiger ISN.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hoewel de Spaanse varkensprijs en Deense varkensprijs een stap zetten, is het algehele sentiment op de Europese varkensmarkt nog altijd relatief rustig. De Nederlandse varkensprijs blijft daarom staan op €1,723 per kilo, wat betekent dat de varkensprijs ruimschoots boven het niveau van vorig jaar blijft staan (€1,23 per kilo). In 2018 stond de varkensprijs zich in deze periode op het laagste punt van het jaar.

De Duitse varkensprijs noteert deze week wederom €1,796 per kilo. Ook in dit land is duidelijk zichtbaar dat de varkensprijs vele malen hoger staat dan vorig jaar. In 2018 kwam de varkensprijs in deze periode van het jaar uit op €1,31 per kilo. De Belgische varkensprijs blijft onderaan staan en noteert ook deze week €1,655 per kilo.

Frankrijk bovenaan de lijst
De Spaanse varkensprijs is deze week met €0,014 gedaald tot €1,898 per kilo. Dit betekent dat het land niet meer de hoogste varkensprijs van de ISN-prijsvergelijking noteert. Die positie is inmiddels door Frankrijk bezet. De Franse varkensprijs blijft deze week namelijk staan op €1,903 per kilo. Ook voor deze 2 landen geldt dat de varkensprijs ruim boven het niveau van vorig jaar staat, want toen kwam de Franse prijs uit op €1,39 per kilo en de Spaanse prijs op €1,48 per kilo.

De meest opvallende wijziging is voor de Deense varkensprijs, want deze prijs zet voor de derde week op rij een stijging neer. De varkensprijs gaat met €0,026 omhoog naar €1,816 per kilo. Daarmee heeft Denemarken nu de derde plaats in de prijsvergelijking van ISN. Ook de Britse varkensprijs zet deze week een stijging neer en komt daardoor uit op €1,748 per kilo.

Stemming blijft gelijk
Net zoals in de afgelopen paar weken is er geen aanleiding voor grote wijzigingen in de varkensprijzen. Het aanbod is te ruim om een verhoging af te dwingen. Tegelijkertijd is een verlaging niet aan de orde, omdat alle marges in de keten goed zijn. Dat is ook de reden dat de DCA Beursprijs 2.0 afgelopen week stabiel bleef.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden