Inside Varkens

DCA BestPigletPrice zit alweer in de lift

20 Januari 2020 - Wouter Baan

De start van 2020 pakte negatief uit voor de DCA BestPigletPrice. Het nieuwe jaar is echter nog geen 3 weken oud en de notering zit alweer...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De biggenhandel krijgt lucht nu de varkensprijzen op een bodem zijn gestuit. Zo geeft Vion te kennen de varkensprijs deze week gelijk te houden op €1,87 per kilo. Heel positief is de slachterij overigens niet: ze signaleren nog altijd een ruim aanbod zware vleesvarkens en een stroeve vleesafzet. Bovendien is nog niet duidelijk of de vleesafzet na het Chinese nieuwejaar (dat komend weekend wordt gevierd) weer bijtrekt.

Omslagpunt snel bereikt
De stabiele varkensprijs geeft de vraag naar biggen wel een impuls. Het aanbod was in de afgelopen weken overigens al niet ruim en ook geen drukkende factor. Het omslagpunt is daardoor snel bereikt. Een aantal handelaren kampt ondertussen alweer met tekorten. De afzet naar Duitsland loopt goed, vanwege een schaars aanbod aldaar. De Duitse noteringen houden dan ook gemakkelijk stand op een recordstand van €71 per big. Ook de Spaanse koopinteresse wakkert weer wat aan.

Na een paar mindere weken kijkt de DCA BestPigletPrice weer omhoog. Op basis van de opgaven bij DCA-Markets stijgt de notering met €0,50 tot €62 per big. Historisch gezien blijven de notering in de komende weken verder aantrekken. Vooralsnog lijkt de stijgingsruimte echter kleiner te zijn dan andere jaren. Dit omdat de biggenprijzen al op een hoog niveau staan.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden