Shutterstock

Nieuws Varkens

(Nog) geen nieuw record voor Duitse varkensprijs

4 Maart 2020 - Chanti Oussoren

De Duitse varkensprijs (VEZG) is nog slechts 1 cent verwijderd van een nieuw record, maar de slingers kunnen deze week ...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

DE VEZG-notering blijft deze week namelijk gelijk, op €2,02 per kilo. Daarmee komt er een einde aan de prijsopleving van de afgelopen weken die vooral werd aangewakkerd door het krappe varkensaanbod. Dit blijkt ook uit het slachtcijfer die afgelopen week opnieuw onder de grens van 900.000 bleef steken. Aangezien het voorjaar nog moet beginnen, is het aannemelijk dat het record alsnog verbroken zal worden. 

Europese varkensprijsen 
De Europese varkensprijzen stijgen deze week door, zo blijkt uit de recente prijsvergelijking van het Duitse ISN. Vorige week was Denemarken het enige Europese land waar de varkensprijs in de prijsvergelijking van ISN niet steeg. Desondanks stond Denemarken ver bovenaan, op koppositie. Deze week vertoonde zelfs de Deense varkensprijs een hogere notering. Met een stijging van €0,04 blijven zij aan kop met een prijs van €2,06 per kilo. 

Spanje volgt op een tweede plaats. De notering stijgt met €0,05 tot €2. Nederland staat deze week, net als voorgaande weken, op een vierde plaats. De Nederlandse prijs noteert deze week €1,88 en plust hiermee 5 cent.  De grootste stijging vindt plaats in België. Daar is de prijs met 6 cent gestegen tot €1,84. Hierdoor vergroot België de voorsprong op buurland Frankrijk waar de notering met 3 cent is gestegen tot €1,73 per kilo. 

 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden