Shutterstock

Nieuws Varkens

Britse varkensstapel op hoogste niveau sinds 2003

26 Maart 2020

Het Verenigd Koninkrijk telde in december 2019 in totaal 2,7 miljoen varkens. Volgens het Department for Environment, Food and Rural Affails (Defra) is dit het grootste aantal sinds de afgelopen 16 jaar. Er zijn zelfs aannames dat de werkelijke aantallen nog hoger liggen.

De totale varkensstapel lag op 1 december 2019 2% hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Hiermee bereikte de varkensstapel weer het hoogste aantal sinds 2019. In dit aantal wordt echter geen rekening gehouden met varkens op niet-commerciële bedrijven, deze telling is gestopt sinds 2009. Het is hierdoor aannemelijk dat het aantal varkens in het Verenigd Koninkrijk nog hoger ligt dan bekend.

Volgens Bethan Wilkins, analist bij het Agriculture and Horticulture Development Board (ADHB), is het waarschijnlijk dat er een verdere toename van het aantal varkens aan zit te komen.

Vermoedelijk hogere aantallen
Wel zegt Wilkins dat trends niet altijd worden bevestigd in de daaropvolgende slachtaantallen. Zo lag het aantal slachtingen tussen december en februari al 6% hoger op jaarbasis. Dit wijst erop dat er een hoger aantal varkens zou zijn dan de telling doet vermoeden.

”De aanzienlijke toename in de afgelopen drie maanden wijst op een toename van het aantal zeugen in de periode van half 2019. Het lijkt onwaarschijnlijk dat deze stijging later in het jaar weer teruggedraaid zou zijn”, aldus Wilkins. Hieraan voegt zij toe dat zij gelooft dat het aantal fokzeugen is uitgebreid, ondanks het feit dat de hoeveelheid als stabiel wordt gerapporteerd.

boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Gezonde varkens geruimd door slachtachterstand VK

Nieuws Varkens

Varkensprop VK: karkassen opslaan en extra visa's

Inside Varkens

Britten exporteren minder varkensvlees

Inside Varkens

Britse vleessector kampt met personeelstekort

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief