Varkensstapel 2019

varkenshouderij biggen varkens - agri

Nieuws Varkens

Britse varkensstapel op hoogste niveau sinds 2003

Het Verenigd Koninkrijk telde in december 2019 in totaal 2,7 miljoen varkens. Volgens het Department for Environment, Food and Rural Affails (Defra) is dit het grootste aantal sinds de afgelopen 16 jaar. Er zijn zelfs aannames dat de werkelijke aantallen nog hoger liggen.
26 Maart 2020
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Landbouwtelling

Nederlandse varkensstapel daalt met ruim 2 procent

De varkensstapel in Nederland is met ongeveer 2,4% afgenomen ten opzichte van 2018. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van de Landbouwtelling 2019 van het CBS. Nederland telt daarnaast circa 3,2% minder varkensbedrijven.
29 November 2019
varkenshouderij biggen varkens - agri

Inside Varkens

Varkensstapel in Amerika neemt opnieuw toe

De varkensstapel in de Verenigde Staten is over de afgelopen maanden met 3% toegenomen, wat betekent dat de groei van de varkensstapel onverbiddelijk doorzet. Dat blijkt uit het nieuwe kwartaalrapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA).
2 Oktober 2019
varkenshouderij biggen varkens - agri

Inside Varkens

Zeugenstapel in eurozone krimpt met 340.000

De zeugenstapel in de eurozone is behoorlijk gekrompen, wat een daling in het aantal biggen en vleesvarkens de komende maanden waarschijnlijk maakt. Ook het totale aantal varkens is gedaald. Wat zeggen deze cijfers?
25 September 2019
varkenshouderij biggen varkens - agri

Inside Varkens

Chinese varkensstapel nog voor 2020 gehalveerd

Ongeveer 1 jaar nadat er in China voor het eerst een uitbraak van Afrikaanse varkenspest werd geconstateerd, is de varkensstapel met bijna 40% geslonken. Verwacht wordt dat deze daling doorzet tot een halvering.
17 September 2019
transport veevervoer varkens - agri

Nieuws Politiek

D66 wil helft minder varkens in Nederland

Regeringspartij D66 kondigt maandag 9 september aan dat het aantal varkens en kippen in het land gehalveerd moet worden. Op deze manier ziet de partij mogelijkheden om ruimte te creëren voor woningbouw.
9 September 2019
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Varkensstapel

Ruim duizend stoppers in Duitse varkenshouderij

Het aantal varkens in Duitsland laat al langere tijd een dalende tendens zien. In mei is opnieuw de balans opgemaakt en daaruit blijkt dat het aantal fokzeugen een krimp kent van bijna 3%. Het aantal vleesvarkens is zelfs nog harder gekrompen. De daling komt door stoppende ondernemers.
15 Juli 2019
varkenshouderij Denemarken

Achtergrond Denemarken

Aantal vleesvarkens in Denemarken is dungezaaid

Ondanks de actuele hoogconjunctuur in de Deense varkenshouderij dalen de slachtcijfers weer, na de opleving van vorig jaar. Vergeleken met het eerste halfjaar van 2018 waarschijnlijk met 3%.
21 Mei 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox