Britse varkenssector

varkens maandanalyse

Nieuws Varkens

Gezonde varkens geruimd door slachtachterstand VK

Het grote tekort aan arbeidskrachten wordt een steeds nijpender probleem voor de Britse varkenssector. De slachtachterstand wordt nu geschat op ruim 170.000 varkens.  Tienduizenden gezonde varkens worden geruimd door wanhopige ondernemers die geen ruimte meer hebben. Daarom trekken belangenorganisaties National Pig Association (NPA) en National Farmers' Union (NFU) (opnieuw) aan de bel bij het Britse landbouwministerie Defra.
1 Februari 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Varkensprop VK: karkassen opslaan en extra visa's

De Britse overheid heeft een pakket maatregelen aangekondigd om steun te bieden aan de ook in het Verenigd Koninkrijk in crisis verkerende varkenssector. Een personeelstekort heeft gezorgd voor een slachtachterstand van 150.000 dieren, zo meldt de belangbehartiger voor de Britse varkenshouderij (NPA).
19 Oktober 2021
varkensvlees

Inside Varkens

Britten exporteren minder varkensvlees

Het Verenigd Koninkrijk heeft in mei minder varkensvlees geëxporteerd dan vorig jaar. De daling komt voornamelijk doordat er een lagere importbehoefte was vanuit China.
21 Juli 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Britse vleessector kampt met personeelstekort

De vleessector in het Verenigd Koninkrijk kampt met grote personeelstekorten en bereidt zich voor op grote verstoringen in de toeleveringsketen.
2 Juli 2021
varkensvlees

Inside Varkens

Britten produceren minder varkensvlees in mei

De Britten hebben in mei minder varkensvlees geproduceerd dan in de voorgaande maand. Wel ligt de productie nog fors boven het niveau van vorig jaar.
18 Juni 2021
varkensvlees Verenigde Staten

Inside Varkens

Hoeveel varkensvlees eten Britten in 2021?

In het Verenigd Koninkrijk werd vorig jaar, ondanks de lockdown, meer varkensvlees verkocht dan in 2019. De sterke groei in retailverkoop kon de gemiste volumes richting de foodservice compenseren. Wat zijn de verwachtingen voor 2021?
8 Maart 2021
varkens

Nieuws Varkens

Lagere koolstofvoetafdruk van Britse varkenshouder

Britse varkenshouders hebben hun ecologische voetafdruk in de afgelopen 20 jaar sterk verbeterd, zo blijkt uit het nieuwste rapport van het Institute of Global Food Security van Oxford University.
25 Februari 2021
supermarkt varkensvlees

Nieuws Varkens

Britse retailer stimuleert varkensvleesconsumptie

De Britse supermarktketen Morrisons lanceert een forse korting op varkensvleesproducten om de vraag naar varkensvlees te stimuleren en de varkenssector te ondersteunen. 
25 Februari 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief