Shutterstock

Nieuws Topigs Norsvin

Forse omzetgroei voor Topigs Norsvin

28 April 2020 - Chanti Oussoren

Varkensgeneticabedrijf Topigs Norsvin heeft een sterke omzetgroei weten te realiseren. Investeringen in innovatie en productontwikkeling hebben de omzet naar een nieuw record weten te brengen.

Over heel 2019 heeft het bedrijf een omzet van €165 miljoen geboekt, een toename van ruim 21%. Het operationeel bedrijfsresultaat nam zelfs toe met 64% tot ruim €11 miljoen.

Mark Tijssen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Topigs Norsvin, geeft aan trots te zijn op het behaalde resultaat. “Het beste resultaat ooit. Het bewijst dat onze strategie werkt en dat investeringen in innovatie en productontwikkeling vruchten afwerpt. Topigs Norsvin is een zeer sterke en gezonde organisatie met een uitstekende solvabiliteit en liquiditeit. Een prima fundament voor verdere groei”.

Verder investeren
Topigs Norsvin blijft wereldwijd investeren in genetische vooruitgang, distributie en technische ondersteuning. Het budget voor Research & Development is wederom verhoogd. Volgens het bedrijf dragen ook de majeure investeringen in IT, klantonderzoek en vleeskwaliteit bij aan het versnellen van de genetische vooruitgang en het verbeteren van het resultaat bij haar klanten.

Volgens Villaume Kal, CEO van Topigs Norsvin, neemt het marktaandeel van het bedrijf wereldwijd toe en zal deze trend zich ook in 2020 verder doorzetten. Over de coronacrisis zegt hij:” Uiteraard geeft de huidige COVID-19 crisis voor iedereen uitdagingen maar in de lange geschiedenis van Topigs Norsvin hebben wij vaker voor grote uitdagingen gestaan. Wij zijn veerkrachtig, zijn er voor onze klanten en geloven in de sterke sector. Ook hier komen wij samen sterk uit”.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox