Windover Way Photography / Shutterstock.com

Nieuws Coronacrisis

Trump eist dat slachterijen onmiddellijk open gaan

29 April 2020 - Wouter Baan - 1 reactie

De Amerikaanse president Donald Trump wil dat slachthuizen per direct hun werk weer oppakken uit angst voor een mogelijk vleestekort. De vakbonden zijn het hier niet mee eens.

Slachterijen vervullen volgens Trump een cruciale schakel in de voedselvoorziening en dus zou het geoorloofd zijn om weer open te gaan. De president lijkt daarmee te reageren op de paginagrote advertentie van vleesverwerker Tyson Foods in ‘The Post’ die daarin waarschuwde voor lege schappen. De vakbonden verwerpen de eis van Trump. Ze zeggen dat het niet verantwoord is, omdat er mensenlevens op het spel staan.

Ondertussen is de situatie bijna onhoudbaar geworden. Nu veel grote slachthuizen al weken gesloten zijn, kunnen honderdduizenden dieren niet worden geslacht. Varkens- en pluimveehouders zijn begonnen met het ruimen van dieren om stalruimte te creëren. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
info 29 April 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10886953/trump-eist-dat-slachterijen-onmiddellijk-open-gaan]Trump eist dat slachterijen onmiddellijk open gaan [/url]
Trump is bang dat er binnenlandse oorlog ontstaat bij een voedsel tekort wat zeker niet ondenkbaar is. Mensen gaan dan roven en plunderen en gaan dan dingen doen die normaal ondenkbaar zijn. Een land die zijn eigen mensen te eten kan geven door eigen productie is een rijk land, in onze samenleving zijn momenteel groepen die er anders over denken en menen dat we bijna alles uit het buitenland kunnen halen, dat hebben ze dat goed mis we zien nu met deze corrona crises , er zijn de laatste 40 jaar geen lege schappen geweest maar nu binnen een week al, hoe zal dat zijn als er in Ned. de helft van de dieren weg gaat , moeten we dan boombladeren gaan eten, ik weet het niet maar dan is de burgeroorlog ook in zicht. We mogen blij zijn dat er nog 35000 boeren zijn die 17 miljoen mensen te eten geven, elke boer heeft 485 mensen aan tafel zitten die hij of zij voed dan ben je daar erg druk mee. Heb hier eens heeeel veel respect voor.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox