Persbureau Bol

Nieuws Coronavirus

Politie grijpt in en sluit locatie Vion Apeldoorn

27 Mei 2020 - Wouter Baan - 8 reacties

De politie heeft vanmiddag de varkensslachtlocatie van Vion in Apeldoorn gesloten, omdat de medewerkers te dicht op elkaar vervoerd zijn. Volgens Ton Heerts, de voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Nederland, houdt Vion zich niet aan de afspraken. 

Een woordvoerder van het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit laat weten dat de slachterijmedewerkers te dicht op elkaar in een busje hebben gezeten, tijdens het vervoer naar de slachterij.

Op basis daarvan heeft de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland besloten om in te grijpen. Er is daarvoor wel overleg geweest met minister Carola Schouten en zij staat achter het besluit. Gisteren nog deelde Schouten mee dat slachterijen open mogen blijven, mits ze zich aan de voorschriften houden.

Afspraken worden geschonden
"We hadden er vertrouwen in dat de Vion zich aan alle afspraken zou houden. Ik heb toen aangegeven dat het vertrouwen duurt zolang Vion zich aan de afspraken houdt. Dat is op dit moment niet het geval", zo laat Heerts weten.

De veiligheidsregio meldt dat vrachtwagens en auto’s het terrein niet op of af mogen. Iedereen die zich op het terrein begeeft, wordt geregistreerd. Die gegevens worden vervolgens door de GGD vergeleken met de personeelslijsten van de reeds gesloten vestiging van Vion in Groenlo die volgens afspraak in thuisquarantaine moeten zitten.

Dat is een flinke klus, want in Apeldoorn werken op dagelijkse basis ruim 500 mensen. Hoe lang de locatie in Apeldoorn gesloten blijft, is nog niet bekend. Daarover zal de Veiligheidsregio waarschijnlijk later vandaag een besluit nemen. 

Vion wacht onderzoek af
Vion zelf wil inhoudelijk nog niet op het voorval reageren en wacht het onderzoek van de autoriteiten af. De consequenties zijn bovendien nog niet duidelijk. Het is volgens een woordvoerder van het vleesconcern een uitstekende zaak dat de personeelslijsten tussen de vestigingen in Apeldoorn en Groenlo worden vergeleken, maar tegelijkertijd onbegrijpelijk dat hier blijkbaar aanleiding toe is. 

Ook bij de locatie van Vion in Boxtel zijn medewerkers van Vion vandaag in busjes gesignaleerd, zo laat een journalist van het Brabants Dagblad op Twitter weten. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
8 reacties
niet 27 Mei 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10887475/politie-grijpt-in-en-sluit-locatie-vion-apeldoorn]Politie grijpt in en sluit locatie Vion Apeldoorn[/url]
Als het waar zou zijn wat er staat is het ook niet slim van Vion!! Ze weten dat ze onder een vergrootglas liggen. Zorg dan in ieder geval dat je dingen voor elkaar hebt wat makkelijk te regelen is!!!!!
regelbedenker 27 Mei 2020
Als je onwerkbare regels opstelt, en vervolgens daar op gaat handhaven, ja, wie is dan de dombo
Abonnee
boerke brabant 27 Mei 2020
en als er in een busje allemaal huisgenoten zitten?
mester 27 Mei 2020
boerke Brabant dat mag volgens mij wel huisgenoten
drent 27 Mei 2020
dit is toch de schuld van het uitzendbureau, die zorgt vlgs mij voor de werknemers en het vervoer daarvoor.
Abonnee
boereke 27 Mei 2020
Waarom niet bij postorderbedrijven controleren ? en we willen toch groepsumuniteit
Jammer dat vleessector alleen uitgepikt word
G. Van Dam 28 Mei 2020
Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Volledig incompetente directie. Dit kan alleen bij Vion gebeuren.
Pietje1 28 Mei 2020
De overheid meet met 2 maten. Supermarktmedewerkers etc zijn verplicht om te komen werken zolang ze geen koorts hebben,OOK wanneer een gezinslid zwaar ziek is en ernstig verdacht is van corona.
Denk trouwens dat het vervoer vd werknemers de verantwoordelijkheid is van het uitzendbureau en vind het belachelijk dat mensen die samen in 1 huis wonen,niet samen vervoerd mogen worden.
Ben benieuwd hoeveel % vd supermarktmedewerkers besmet is of geweest..........
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

Vion is exportlicentie buiten EU deels kwijt

Analyse Varkens

Hoe Vion ineens open kaart speelt over Duits vertrek

Nieuws Varkens

Vion overweegt verdere terugtrekking uit Duitsland

Nieuws Varkens

Gaat Vion ook in Nederland reorganiseren?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden