Vion

Nieuws Coronacrisis

Medewerkers Vion Groenlo in thuisquarantaine

22 Mei 2020

De Vion slachterij in Groenlo sluit niet alleen haar deuren, inmiddels is ook besloten dat alle 600 medewerkers van de slachterij in thuisquarantaine gaan. Hiermee hoopt Vion te voorkomen dat het virus zich nog verder verspreid onder personeel of bewoners in de regio.

De locatie van Vion is de eerste slachterij in Nederland die haar deuren moet sluiten door een corona-uitbraak onder het personeel. De slachterij in Groenlo is één van de grotere locaties, waar onder andere biologische varkens geslacht worden voor zusterbedrijf De Groene Weg. Vion meldt dat de vleesproductie gewoon doorgaat, maar tijdelijk naar andere vestigingen in Nederland verplaatst wordt.

Maatregelen
Volgens Ronald Lotgerink, CEO van Vion Food Group, kwam het flinke aantal besmettingen onder personeelsleden onverwacht. Het bedrijf heeft, naar eigen zeggen, alle benodigde maatregelen getroffen om besmetting te voorkomen. Toch werd er afgelopen woensdag bekend gemaakt dat 45 van de 600 medewerkers positief getest werden op het coronavirus. Doordat NVWA medewerkers uit voorzorg het werk neerlegden moest de slachterij noodgedwongen de deuren sluiten.

Vion meldt dat zij nauw samen werken met onder andere de Veiligheidsregio, GGD, RIVM, NVWA en Inspectie SZW om de situatie te monitoren. Daarbij houden zij gedurende deze periode intensief contact met de medewerkers.

boerenbusiness.nl

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer
Vion weet ondanks corona winst te verdubbelen

Nieuws Jaarcijfers

Vion weet ondanks corona winst te verdubbelen

Corona treft slachtlocatie Vion in Duitsland

Nieuws Coronavirus

Corona treft slachtlocatie Vion in Duitsland

Dit doet de omikronvariant met de grondstoffenmarkt

Achtergrond Grondstoffen

Dit doet de omikronvariant met de grondstoffenmarkt

Verstoring van wereldwijde logistiek houdt in 2022 aan

Nieuws Logistiek

Verstoring van wereldwijde logistiek houdt in 2022 aan

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief