Shutterstock

Nieuws Coronacrisis

China stopt import van varkensvlees bij Tönnies

19 Juni 2020 - Wouter Baan

China heeft de import van varkensvlees afkomstig van Tönnies voorlopig opgeschort. Dit melden Chinese media op basis van douanepapieren. De reactie van China volgt na een grote uitbraak van het coronavirus onder medewerkers van het Duitse vleesconcern in Rheda-Wiedenbrück.

De documenten tonen aan dat China vanaf woensdag de import van vleesproducten, afkomstig van slachterijen of koelhuizen van de Tönnies Group, heeft stopgezet. Een woordvoerder van Tönnies wil niet op het nieuws ingaan.

Uit angst voor een tweede coronagolf in eigen land stelt China hogere eisen aan de import van voedselproducten. Het land wil de risico's beperken, omdat recente uitbraken in de Chinese hoofdstad volgens de autoriteiten op een voedselmarkt zijn ontstaan. Ook Noorse zalmleveranciers zeggen tegen Reuters dat de export naar China sinds enkele dagen is stopgezet. In China hebben de zalmprijzen een duikeling gemaakt, omdat consumenten deze vanwege de vermeende risico's niet meer kopen.

Niet de eerste keer
Een Chinese importban is overigens niet nieuw voor Tönnies. In februari 2017 staakte het Aziatisch land de inkoop van vleesproducten bij Tönnies voor circa 3 maanden, nadat de Chinezen bedorven vlees hadden ontvangen. Dat kwam toen door het falen van een vriescontainer. Eigenaar Clemens Tönnies reisde destijds hoogstpersoonlijk naar China om deze ban ongedaan te maken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden