Shutterstock

Nieuws Coronacrisis

Tweede Kamer: 'Per direct minder slachten'

23 Juni 2020 - Redactie Boerenbusiness - 9 reacties

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft een handvol moties aangenomen die de slachterijen opdragen hun werkwijze aan te passen, vanwege het coronavirus.

De slachtsnelheid moet omlaag, zodat het risico op verspreiding van het coronavirus aan de slachtlijn afneemt. Tegelijkertijd mag dit niet tot gevolg hebben dat varkens-en pluimveehouders met overvolle stallen te maken krijgen omdat er onvoldoende wordt geslacht.

Haagse regie in slachthuizen
Deze motie van D66 Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot werd vanmiddag (dinsdag 23 juni) ondanks tegenstemmen van de regeringspartijen VVD, CDA en CU toch aangenomen, omdat de PVV en FvD ook voor de motie van regeringspartij D66 stemden.

Deze motie wordt ondersteund door een andere aangenomen motie van Esther Ouwehand van de PvdD. Ook diende zij met succes een motie in die de regering verzoekt, vanuit het oogpunt van de volksgezondheid, landelijk de regie te nemen bij het tegengaan van de verdere verspreiding van het coronavirus in de vleesindustrie.

Alleen de motie van SP'er Frank Futselaar die beoogt, net als in Duitsland, in de Nederlandse slachthuizen alleen met arbeiders op contractbasis te werken, werd niet aangenomen.

Wat gaat de regering doen?
Esther Ouwehand van de PvdD verzocht de regering direct na het in stemming brengen van deze moties, de Tweede Kamer zo snel mogelijk te laten weten hoe er gehoor wordt gegeven aan de aangenomen moties. Overigens kan het kabinet aangenomen moties naast zich neer leggen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
9 reacties
Abonnee
jan 23 Juni 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10887975/den-haag-per-direct-minder-slachten]Den Haag: ‘Per direct minder slachten’[/url]
Blijkbaar heeft Tjeerd veel wrok tegen de landbouw.
Abonnee
Cornelis 23 Juni 2020
Typisch het welbekende populisme. Per direct minder vliegen, hoor je Tjeerd niet zeggen. Te impopulair en schijnt centjes te kosten. Dan maar met 350 opeengepakt met mondkapjes de Airbus in.
Pietje1 23 Juni 2020
Per direct lidmaatschap bij FvD opgezegd. Maar welke partij dan wel?
Kjol 23 Juni 2020
Minder slachten en de stallen niet overvol, zeugenhouders kunnen direct wel gedeeltelijk sluiten.
down under 23 Juni 2020
En ik dien een motie in dat 2e leden de helft minder motie's moeten indienen. i.t.t. Tjeerds betoog over inkomensbehoud stel ik dat dit niet aan de orde is, immers ze hebben tijd over om een deeltijdbaantje erbij te nemen.
down under 23 Juni 2020
2e kamerleden
Henk 24 Juni 2020
Die Sigrid Kaag is een stemmen trekker voor D66 als ze dan ook nog de grootste partij worden,nou je voelt het al,meneer de Groot minister van landbouw.
Pietje1 24 Juni 2020
Dan is sluipmoord op de agrarische sector nog erg mild uitgedrukt
William 24 Juni 2020
Wordt tyd dat Tjeerd en Esther op een onbewoond eiland te brengen
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden