Agrifoto

Nieuws Stikstofcrisis

Extern salderen verdeelt Brabant en Gelderland

25 Juni 2020 - Erik Colenbrander

Noord-Brabant en Gelderland zijn verdeeld als het gaat om de totstandkoming van wetgeving rondom extern salderen. Beide provincies hanteren een andere aanpak.

Gisteren maakte de provincie Gelderland bekend te wachten met het afronden van de regelgeving rondom het verplaatsen van stikstofrechten van het stoppende bedrijven naar ontwikkelende veehouderijbedrijven of sectoren buiten de landbouw. Bijvoorbeeld voor woningbouw. Eerst moeten Rijk en Provincies het eens zijn over een gezamenlijke aanpak, zegt de Provincie Gelderland

Brabant zeker niet afwachtend
Vorige week nog verklaarde de provincie Noord-Brabant juist geen afwachtende houding te willen bij het afronden van de regels rondom extern salderen. De Provincie zegt de steun van andere provincies te hebben en wenst snelle afronding van de regels rondom verlease en extern salderen. Er is besloten dat 15% van de stikstofruimte op varkenshouderijen die deelnemen aan de warme saneringsregeling mag worden gebruikt voor het mogelijk maken van andere niet veegerelateerde activiteiten op de slooplocatie. Met deze aanpassing hebben varkenshouders de mogelijkheid om andere activiteiten op hun bedrijf te ontwikkelen.

Vertraging saneringsregeling varkenshouderij
Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om te voorkomen dat varkenshouders die zich aangemeld hebben voor de warme sanering, dit niet meer mee kunnen nemen in hun afweging welke herbestemming wordt gekozen en hun besluit om definitief deel te nemen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Stikstofstemming

‘Dom en ongewenst’ kabinet kruipt naar startblok

Achtergrond Stikstofstemming

Wojciechowski: 'Bedankt voor de boerenprotesten'

Achtergrond Stikstofstemming

PAS-melders kunnen opvliegen van Rutte 3 en 4

Achtergrond Stikstofstemming

Succesje Adema met rouwrandje veehouderij

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden