Shutterstock

Nieuws Coronacrisis

Deense experts: varkens ongevoelig voor corona

13 Juli 2020 - Redactie Boerenbusiness

Uit Deens wetenschappelijk onderzoek blijkt dat varkens niet ziek worden van het coronavirus COVID-19. Het onderzoek komt overeen met eerder gepubliceerde resultaten van Chinees onderzoek.

Dit zegt Mogens Jensen, de Deense minister van voedsel, na vragen van de Deense Tweede Kamer. De Deense levensmiddelendienst Fødevarestyrelsen  heeft experts geraadpleegd van zowel de Universiteit van Kopenhagen als het Nationale Serum Instituut. Deze experts stellen dat twee onafhankelijke wetenschappelijke experimentele studies hebben aangetoond dat varkens resistent zijn tegen het coronavirus SARS-CoV-2 oftewel COVID-19, schrijft Landsbladet.dk.

Geen bewijs voor infectie
De experts zeggen dat de studies worden ondersteund door het feit dat, ondanks wijdverbreid contact tussen varkens en mensen, het coronavirus bij varkens nooit is geconstateerd. "De experts vinden geen bewijs dat virus varkens kan infecteren", schrijft de minister in de Kamerbrief. Vanwege deze uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek voert de Deense overheid geen steeksproefsgewijs onderzoek uit naar de besmetting van varkens met het coronavirus.

In China werd onderzoek uitgevoerd op 5 varkens van 40 dagen oud, die met het coronavirus in de neus werden geënt. Ze werden in dezelfde ruimte geplaatst als 3 andere varkens en vervolgens bleek dat geen van beide groepen waren besmet. Het Chinese onderzoek werd uitgevoerd door het State Key Laboratory of Veterinary Biotechnology en het National High Containment Laboratory for Animal Disease Control and Prevention.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden