Shutterstock

Nieuws Varkens

Tönnies onder vuur na aanvraag financiële steun

13 Juli 2020 - 1 reactie

De aanvraag van het Duitse vleesconcern Tönnies om financiële steun te ontvangen tijdens de coronacrisis wordt niet goed ontvangen. Veelal zijn de burgers geïrriteerd maar ook politici hebben onbegrip voor de aanvraag.

Tönnies, die al enkele weken gesloten is vanwege coronabesmettingen onder het personeel, vroeg afgelopen vrijdag (10 juli) om financiële steun van de regering. Dit om haar werknemers te betalen die in quarantaine waren geplaatst zonder ziek te worden. De aanvraag is gebaseerd op het feit dat bedrijven die moeten sluiten op bevel van de gezondheidsdienst recht hebben op loonvergoeding.

Kritiek op aanvraag
Dat ook Tönnies een aanvraag voor loonvergoeding heeft aangevraagd, leidt tot veel kritiek onder burgers en politici. Ook landbouwminister Julia Klöcker heeft weinig begrip voor de situatie en ziet de aanvraag bovendien als een verkeerd signaal. "Door de incidenten bij Tönnies is een hele regio getroffen door noodgedwongen sluiting. Deze aanvraag zal de irritatie onder de bevolking zeker niet doen verminderen."

Ook Karl-Josef Laumann, de minister van Arbeid in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, heeft kritiek op de aanvraag van het vleesconcern. Volgens hem heeft het bedrijf weliswaar juridische gronden om de aanvraag te doen, maar moeten ze erg voorzichtig zijn. "Ze moeten heel erg nadenken over hoeveel de bevolking van Noordrijn-Westfalen nog accepteert."

Tot 17 juli gesloten 
Zoals de situatie er tot dusver voorstaat, blijft de slachterij nog tot en met vrijdag 17 juli dicht. Wel worden er veel gesprekken gevoerd met het districtsbestuur van Gütersloh. Districtsbestuurder Ardenauer zegt hierover het volgende: "We voeren constructieve gesprekken met het bedrijf, maar er komt pas een doorstart als alles veilig is."

boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
info 13 Juli 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10888341/t-nnies-onder-vuur-na-aanvraag-financi-le-steun]Tönnies onder vuur na aanvraag financiële steun[/url]
Hard werken word afgestraft en niet acceptabel geacht wel als je terug komt van vakantie en de hele boel ziek maakt omdat je in de disco tent lekker boven op elkaars lip hebt zitten feesten, de wereld op zijn kop.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Varkens

Tönnies leed fors omzetverlies in 2021

Inside Varkens

Duitse slachthuizen blijven worstelen met corona

Analyse Varkens

Heeft Vion rumoer effect op Duitse varkensprijs?

Nieuws Export

Lockdowns China hinderen export vlees en zuivel

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief