Julia Klöckner

Minister Julia Klockner Duitsland landbouwminister

Nieuws Varkensmarkt

Crisisberaad in Duitsland over lage varkensprijzen

In Duitsland is volgende week woensdag een crisisoverleg over de situatie op de varkensmarkt. Het initiatief komt van landbouwminister Julia Klöckner die de gehele top van de vleessector oproept om met elkaar in gesprek te gaan.
10 September 2021
Minister Julia Klockner Duitsland landbouwminister

Nieuws GLB

Zet Duitsland de GLB-onderhandeling op scherp?

Terwijl de Europese onderhandelingen over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) later deze maand verder gaan, is de Duitse regering al bezig de nationale invulling van het nieuwe GLB vast te leggen. De Duitse regering vreest voor te veel vertraging door het zomer- en verkiezingsreces. Maar hoe kun je wetgeving maken op basis van lopende onderhandelingen en wat zijn de gevolgen?
15 Juni 2021
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Politiek GLB

Eco-regelingen struikelblok in het nieuwe GLB

De onderhandelingen over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) zijn vandaag (vrijdag 28 mei) vastgelopen. “Ondanks dat er op verschillende terreinen voorgang is geboekt blijven een aantal cruciale punten open staan. Daarom is besloten de onderhandelingen uit te stellen tot de volgende vergadering van de ministers van landbouw en visserij”, zo meldt de Raad van Ministers.
28 Mei 2021
Minister Julia Klockner Duitsland landbouwminister

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Steunmaatregelen voor Duitse varkenshouders

De Duitse landbouwminister Julia Klöckner gaat de varkenshouders, die als gevolg van de Afrikaanse varkenspest (AVP) in zwaar weer zijn gekomen, steun bieden als de situatie verslechterd. Dit in de vorm van financiering van particuliere opslagkosten liquiditeitsprogramma's.
21 September 2020
varkenstransport

Nieuws Dierwelzijn

Bepaalt Duitsland straks de dierwelzijnsnormen?

Onder leiding van de Duitse landbouwminister Julia Klöckner zet Duitsland de toon in de Europese dierwelzijnstrategie. Tot nu toe mochten lidstaten hun eigen invulling geven aan EU richtlijnen maar blijft dat zo?
8 September 2020
geld euro valuta biljetten

Nieuws Varkens

Tönnies onder vuur na aanvraag financiële steun

De aanvraag van het Duitse vleesconcern Tönnies om financiële steun te ontvangen tijdens de coronacrisis wordt niet goed ontvangen. Veelal zijn de burgers geïrriteerd maar ook politici hebben onbegrip voor de aanvraag.
13 Juli 2020
Julia Klockner landbouwminister

Achtergrond Stallenbouw

Zo ziet Duitse varkensstal in de toekomst eruit

Het ministerie van Landbouw in Duitsland presenteert nieuwe huisvestingsconcepten die economisch en sociaal draagvlak hebben bij boer en burger. 'Ik vind het zeer belangrijk dat de investeringen in deze stallen terugverdiend kunnen worden', aldus minister Julia Klöckner (Voeding en Landbouw).
13 Juni 2019
Minister Julia Klockner Duitsland landbouwminister

Nieuws Julia Klöckner

'Oneerlijke concurrentie door neonicotinoïden'

Julia Klöckner, de Duitse landbouwminister, maakt bezwaar tegen de vrijstelling voor het gebruik van neonicotinoïden en extra hectaresteun voor de bietenteelt in sommige Europese landen. Volgens de minister ontstaat hierdoor oneerlijke concurrentie.
26 Februari 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief