Shutterstock

Nieuws Varkensmarkt

Tönnies mag weer op China exporteren

14 Augustus 2020 - Wouter Baan

De Duitse vleesverwerker Tönnies kan weer varkensvlees naar China exporteren. Sinds half juni lag de afzet stil, vanwege corona-uitbraak onder het slachterijpersoneel. Ook het aantal slachtingen gaat weer richting het oude niveau.

De top van het vleesconcern laat in de Duitse media weten dat er vanaf de verschillende slachtlocaties weer vlees naar China mag worden geëxporteerd. De problemen omtrent corona zijn onder controle.

Dat er weer naar China verscheept kan worden, is een positieve stap voor de ontwikkeling van de Europese varkensprijzen. De afzet naar China is doorgaans lucratief en bovendien noodzakelijk voor de vierkantverwaarding van het karkas.

Slachtingen loopt op
Tönnies meldt verder dat het aantal slachtingen weer gestaag oploopt. Inmiddels worden op de hoofdlocatie op dagelijkse basis 17.000 varkens geslacht. Voor de corona-uitbraak lag dit aantal op circa 20.000 tot 25.000. Voor het overaanbod vleesvarkens in Noordwest-Europa is dit een positieve ontwikkeling.

Nederland nog niet
De Centrale Organisatie voor de Vleessector laat desgevraagd weten dat het exportverbod waar Vion en Van Rooi mee kampen, nog niet is opgeheven. Wel liet directeur Internationale Zaken Frans van Dongen kortgeleden weten dat er signalen zijn dat de Chinese ban mogelijk binnen 'enkele weken' opgelost zou zijn. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden