Shutterstock

Nieuws Varkens

Britse productie varkensvlees skyhigh

18 Augustus 2020 - Chanti Oussoren

Het Verenigd Koninkrijk heeft over de maand juli meer varkensvlees geproduceerd dan vorig jaar. Tevens heeft het land de hoogste productie over juli bereikt in de afgelopen 20 jaar.   

Dit blijkt uit de laatste cijfers van het Department for Environment, Food & Rural Affairs (DEFRA), het Britse ministerie van Landbouw. In totaal heeft het land in juli 86.200 ton varkensvlees geproduceerd. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dit een toename van 9% en het hoogste slachtcijfer over juli van de laatste 20 jaar. Het aantal geslachte vleesvarkens nam met 6% toe tot 963.700. Het aantal geslachte zeugen en beren realiseerde een groei van 21% en nam toe tot 23.200 stuks.

Volgens het Agriculture and Horticulture Development Board (ADHB) is de toename mogelijk afkomstig van de toegenomen vraag naar foodservice producten in juli, zoals vleesproducten voor op de barbecue.

Eerste halfjaar
Over de eerste 6 maanden van het jaar bedroeg de totale Britse varkensvleesproductie 561.200 ton. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is dit een toename van 4%. Het aantal geslachte vleesvarkens bedroeg over dit jaar 6,3 miljoen stuks en ligt hiermee 2% hoger dan vorig jaar. De slacht van volwassen varkens die eerst voor de fokkerij zijn gebruikt (zeugen en beren) bedroeg 141.200 stuks en ligt hiermee 1% lager dan vorig jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden