Varkensvleesproductie

varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Varkens

Varkensvleesproductie Duitsland krimpt bijna 12%

Het aantal Duitse varkensslachtingen is over het eerste kwartaal met 10% gedaald. Vanwege de lagere slachtgewichten liep de varkensvleesproductie zelfs nog harder terug.
10 Mei 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Rabobank

'Varkensvleesproductie in Europa krimpt licht in 2022'

De varkensvleesproductie in de 27 landen van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk krimpt dit jaar met minstens 0,5%, zo voorziet Rabobank. De prijzen blijven in het eerste kwartaal van 2022 onder druk staan, omdat het aanbod eerst moet afnemen voordat de prijzen verbeteren. De verwachting is dat de import vanuit China verder daalt, met 10% tot 25% ten opzichte van afgelopen jaar.
27 Januari 2022
Pilgrims Ivan Siqueira

Nieuws Pilgrim's UK

Ivan Siqueira moet Pilgrim’s UK laten groeien

Varkensvleesverwerker Pilgrim’s UK heeft de ambitie om te groeien in de markt van dierlijke eiwitten. Ivan Siqueira is aangesteld om die groei te bewerkstelligen. Hij neemt het stokje over van Andrew Cracknell die na vier jaar afscheid neemt van het bedrijf.
18 Januari 2022
slachterij vleesverwerking

Achtergrond Arbeidstekort

Vleesindustrie komt vele handjes tekort

Zoals in zoveel sectoren is een gebrek aan personeel ook een groot probleem voor de vleesindustrie. Het probleem is zo nijpend dat slachterijen en vleesverwerkers te weinig handjes hebben om hun shifts te vullen. Ook in de Verenigde Staten en Canada luiden slachterijen de noodklok, terwijl in het Verenigd Koninkrijk de situatie zeer kritiek is.  
1 Oktober 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Britse vleessector kampt met personeelstekort

De vleessector in het Verenigd Koninkrijk kampt met grote personeelstekorten en bereidt zich voor op grote verstoringen in de toeleveringsketen.
2 Juli 2021
varkensvlees

Inside Varkens

Britten produceren minder varkensvlees in mei

De Britten hebben in mei minder varkensvlees geproduceerd dan in de voorgaande maand. Wel ligt de productie nog fors boven het niveau van vorig jaar.
18 Juni 2021
Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown ontslaat personeel in Duitsland

Deense vleesgigant Danish Crown gaat op de locatie in Mecklenburg-Vorpommern (Noord Duitsland) snijden in het personeelsbestand. Het uitvallen van bestellingen zorgt ervoor dat de productiviteit wordt teruggeschroefd.
26 April 2021
varkensvlees

Inside Varkens

Europese groei productie varkensvlees blijft achter

De wereldwijde varkensvleesproductie stijgt in 2021, zo verwacht het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). Herstel van de Chinese varkensstapel speelt een rol bij de verwachte toename. Wat zijn de verwachtingen voor Europa?
26 April 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox