Shutterstock

Nieuws Coronacrisis

Danish Crown wil slachterij deels heropenen

19 Augustus 2020

Deense vleesgigant Danish Crown is van plan haar slachterij in Ringsted deels te heropenen, nadat deze noodgedwongen moest sluiten door coronabesmettingen onder het personeel.

Op 10 augustus ging de productielocatie in Ringsted helemaal dicht, nadat bleek dat 150 personeelsleden van de in totaal 850 medewerkers met het virus waren besmet. Het bedrijf is van plan om de slachterij vanaf 21 augustus weer op te starten. Daarbij gaat de locatie op maximaal de helft van haar capaciteit draaien.

Afwachting testresultaten
Danish Crown meldt dat het aantal nieuwe besmettingen aanzienlijk is afgenomen. Begin deze week zijn een groot aantal medewerkers voor de tweede keer getest. Wanneer deze uitslagen bekend zijn, wordt definitief besloten of de slachtlocatie haar deuren vrijdag weer open doet. De lokale autoriteiten staan de heropening toe in afwachting van de resultaten van de afgenomen testen.

Onder normale omstandigheden werden er circa 62.000 varkens geslacht op de slachterij. Tot de locatie weer op volledige capaciteit kan draaien, blijven andere faciliteiten van Danish Crown de verwerking compenseren. De export op China is wel tijdelijk stopgezet, meldt het concern.

boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Export

Lockdowns China hinderen export vlees en zuivel

Nieuws Halfjaarcijfers

Winst Danish Crown blijft hoog, ondanks inflatie

Nieuws Resultaten

Lockdown op thuismarkt remt zuivelgigant Yili niet

Nieuws Varkens

Tönnies leed fors omzetverlies in 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief