Shutterstock

Nieuws Tönnies

Tönnies gaat in Spanje grote slachterij bouwen

25 September 2020 - 1 reactie

Vleesgigant Tönnies gaat haar werkzaamheden uitbreiden buiten de Duitse landsgrenzen en wel in Europa's grootste varkensland Spanje. Spaanse media melden dat het bedrijf €75 miljoen investeert in een nieuwe slachterij nabij Calamocha, in de provincie Aragon wat in het noorden van Spanje ligt. 

Het geplande complex gaat een oppervlakte van 300.000 vierkante meter beslaan, met een bijhorende varkensstal waar 1.000 varkens tussen transport en slacht opgevangen worden. Het geheel moet naar verwachting 1.000 banen met zich meebrengen. De uiteindelijke productiecapaciteit ligt op 625 varkens per uur, in totaal 10.000 varkens. De bedoeling is dat het de bouw in 2024 klaar is. 

Hyper modern
De nieuwe faciliteit wordt volgens de berichten een hyper moderne locatie die van alle gemakken voorzien is. Zo is er sprake van robotisering in onder andere de snijafdeling die het werk efficiënter en veiliger moeten maken. In het complex bevinden zich naast de snijafdeling een slachterij, verwerkingsruimte, kantoren, personeelsfaciliteiten, laboratorium en andere bijgebouwen.

Daarbij is er in de investeringsruimte plek vrij gemaakt voor een moderne fabriek voor de productie en het verpakken van kant-en-klare varkensvleesproducten. Deze producten worden naar verluidt in Spanje en andere Europese landen op de markt gebracht. Het bedrijf blijkt ook de verkoop van stukken ingevroren varkensvlees vanuit Spanje naar Azië en andere werelddelen op de planning te hebben staan.

Europa
Dit is niet het eerste Europese uitstapje van Tönnies. In 2017 gaf het bedrijf aan grond in Rusland gekocht te hebben om de grootste Russische slachterij te gaan bouwen. Tot op heden is er weinig bekend over de vorderingen van deze slachterij. Verder heeft het bedrijf dependances in Denemarken, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

boerenbusiness.nl

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Klaas 25 September 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10889452/tonnies-gaat-in-spanje-grote-slachterij-bouwen]Tönnies gaat in Spanje grote slachterij bouwen[/url]
Varkens kosten in Spanje 1,71€ kunnen we ze daar niet naartoe brengen?
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Analyse Varkens

Heeft Vion rumoer effect op Duitse varkensprijs?

Nieuws Varkens

Tönnies leed fors omzetverlies in 2021

Nieuws Oorlog

Tönnies werft vluchteling op Pools-Oekraïense grens

Achtergrond Varkensprijs

Het piept en kraakt in de varkensvleesketen

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief