Duitse slachterijen

slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Hauspreis bij Tönnies, gifbeker nog niet leeg

Er heeft zich in grote lijnen weinig veranderd aan de situatie op de markt voor vleesvarkens. De druk op de markt zorgt er voor dat de prijzen deze week een stapje terug moeten.
29 September 2021
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Meer geld voor werknemers Duitse slachtindustrie

Na lang getouwtrek tussen de bedrijven in de Duitse slachtindustrie en de betrokken werknemersvakbonden is er een akkoord over het verhogen van de minimum lonen in de Duitse slachtwereld. Er zijn nu afspraken gemaakt over stapsgewijs stijgende lonen tot in 2024.
16 Juni 2021
slachterij

Nieuws Varkens

Vion streeft Westfleish voorbij in slachtaantal

Duitse varkensslachters hebben vorig jaar aanzienlijk minder dieren aan de haak gekregen dan in 2019. In de rangorde van de top-3 van grootste slachterijen vond een verschuiving plaats. Hoewel zij ook minder varkens hebben geslacht, wisten ze hun marktaandeel te vergroten.
29 April 2021
Tonnies

Nieuws Tönnies

Tönnies gaat in Spanje grote slachterij bouwen

Vleesgigant Tönnies gaat haar werkzaamheden uitbreiden buiten de Duitse landsgrenzen en wel in Europa's grootste varkensland Spanje. Spaanse media melden dat het bedrijf €75 miljoen investeert in een nieuwe slachterij nabij Calamocha, in de provincie Aragon wat in het noorden van Spanje ligt. 
25 September 2020
Danish Crown

Nieuws Overname

Danish Crown breidt uit met extra productielocatie

Vleesbedrijf Danish Crown heeft de hand weten te leggen op een bestaande productielocatie in de Duitse gemeente Essen. Het gaat om een voormalige locatie van Fleish-Krone-Feinkost die de Deense vleesverwerker per 1 oktober in gebruik neemt.
24 September 2020
supermarkt varkensvlees Duitsland vlees

Nieuws Vleessector

Duitse landbouwminister vindt vlees te goedkoop

Julia Klöckner, de Duitse minister van landbouw, heeft aangegeven dat de vleesprijs in Duitsland volgens haar te laag is. Ze benadrukt dat vlees geen luxeproduct hoeft te worden, maar de huidige positie als goedkoop bijproduct voor dagelijkse consumptie is volgens haar niet reëel en houdbaar.
6 Juli 2020
slachterij

Nieuws Coronacrisis

Niet elk Duits slachthuis kampt met corona

In heel Duitsland zijn slachthuizen begonnen met het testen van hun medewerkers op eventuele coronabesmettingen. Zowel Tönnies als Westfleisch meldden dat er van de 3.100 geteste werknemers, niemand positief is getest op het coronavirus.
15 Mei 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden