Spaanse varkenssector

varkenshouderij biggen varkens - agri

Nieuws Varkens

Spanjaarden schroeven aantal varkens verder op

De varkensstapel in Spanje blijft stevig groeien, zo blijkt uit de eerste voorlopige cijfers van het Europees Statistisch Bureau (Eurostat). Vooral het aantal gehouden biggen en zeugen is opgelopen.
22 Februari 2022
varkens - agri

Inside Varkens

Aantal zeugen in Spanje schiet verder omhoog

De Spaanse varkensstapel zet haar expansie koers op volle snelheid voort. Bij de meest recente inventarisatie van het Landbouwministerie in het land in mei werden opnieuw flink meer varkens geteld. Met name het aantal getelde zeugen schiet omhoog.
28 September 2021
Tonnies

Nieuws VARKENS

Gepland slachthuis Tönnies Spanje nu al vergroot

De investering van Tönnies in een slachthuis in de Spaanse regio Calamocha, waar nu voorbereidingen voor worden getroffen, wordt vergroot. De totale investering in de locatie wordt nu zo'n €100 miljoen, de oorspronkelijke investering zou rond de €75 miljoen bedragen.
27 Juli 2021
Boerenbusiness klasse ki

Inside VARKENS

'Spaanse importvraag naar biggen loopt mogelijk terug'

Spanje is de grootste varkensproducent van Europa, en een belangrijke markt voor de Nederlandse biggenafzet. De Spaanse importbehoefte van biggen zou volgens Jesus Extart van Danbred echter wel eens terug kunnen lopen in de komende jaren.
20 Juli 2021
varkensvlees

Inside Varkens

Spaanse varkensexport komt terug van forse groei

De Spaanse varkenssector heeft over het eerste kwartaal van 2021 goed gepresteerd. De Spanjaarden hebben fors meer varkensvlees geëxporteerd, vooral China was booming. Nu de Chinese varkensvleesimport wat terug zakt, wat gebeurt er met de grote Spaanse volumes?
7 Juni 2021
biggen varkens - agri

Inside varkens

Groeit export Nederlandse biggen naar Spanje nog?

Spanje wordt voor Nederlandse varkenshouders een steeds belangrijkere export bestemming van biggen. In het eerste kwartaal van 2021 (tot en met 28 maart) blijkt er opnieuw sprake van een forse stijging ten opzichte van een jaar eerder. De laatste weken staan de aantallen en de prijzen echter onder druk. Een analyse op basis van gesprekken met de handel en exportcijfers van Rijksdienst voor Ondernemend.
8 April 2021
varkens - agri

Inside Varkens

Spaanse varkenssector slaat zich goed door crisis

De coronacrisis en de Afrikaanse varkenspest zijn een negatieve impact voor de varkenssector. Toch wist de Spaanse varkenssector, mede door de goede exportkansen, zich vorig jaar goed door de crisis heen te slaan. Zowel de slachtcijfers als in de invoer van levende varkens is gegroeid. Ook de varkensprijzen zitten inmiddels weer in de lift.
3 Maart 2021
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Varkens

Spanje wil miljarden investeren in vleessector

Spanje wil groots investeren in de vleessector. Organisaties en bedrijven slaan de handen ineen om de vleessector opnieuw vorm te geven. Een investering van €3,5 miljard zou dit project moeten ondersteunen.
18 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden