Shutterstock

Nieuws Management

Vleesconcern Tönnies zet directeur op straat

4 November 2020

Directeur Andres Ruff van het Duitse vleesconcern Tönnies is van zijn post gezet, omdat hij het vertrouwen van de leiding niet meer genoot. 

Ruff is eind vorige maand verplicht vertrokken. Zijn vertrek komt kort na het ontslag van mededirecteur Stefan Gros. Dit omdat Robert Tönnies, mede-eigenaar bij het bedrijf, geen vertrouwen meer in beiden had had. Ruff heeft zich 3 jaar ingezet bij Tönnies voor onder andere de logistiek, technische inkoop, personeelsontwikkeling en duurzaamheidstrategie.

Clemens Tönnies staat niet achter de beslissing van zijn neef Robert en had wel waardering voor Ruff. In een verklaring van de Tönnies groep wordt dan ook waardering voor Ruff zijn werkzaamheden benadrukt. "We willen Andres Ruff bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren. Zijn successen voor de bedrijfsgroep, zoals ontwikkeling van de inkoop, zijn managementverantwoordelijkheid voor Tevex en de ontwikkeling van de Duits-Chinese joint venture zijn te danken aan zijn leiderschapsrol", zo staat in de verklaring.

Slachthuis in China
Over de Duitse Chinese joint venture gesproken, eind september vorig jaar werd bekend dat de Tönnies group en Chinese Dekon Group een voorlopig contract voor een join venture ondertekenden. De partijen wilden gezamenlijk een slachterij opzetten in de regio Sichuan, gelegen in het midden van China. Inmiddels zijn de contractonderhandeling voor een slachthuis afgerond.

Aanvankelijk zullen er circa 2 miljoen varkens per jaar worden verwerkt, de capaciteit kan verder worden uitgebreid tot maximaal 6 miljoen varkens per jaar. Beide partijen hebben een belang van 50% in de joint venture en in totaal worde er circa €500 miljoen geïnvesteerd. De bouw van de slachterij zal naar verluidt over enkele maanden van start gaan.

boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Opinie Stef Wissink

Als de kotelettenkeizer om hulp vraagt…

Analyse Varkens

Heeft Vion rumoer effect op Duitse varkensprijs?

Nieuws Varkens

Tönnies leed fors omzetverlies in 2021

Nieuws Oorlog

Tönnies werft vluchteling op Pools-Oekraïense grens

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief