Danish Crown

Nieuws Jaarcijfers

Vleesgigant Danish Crown boekt recordwinst

20 November 2020 - Wouter Baan - 1 reactie

Het Deense vleesconcern Danish Crown heeft over het gebroken boekjaar 2019/2020 een recordwinst gerealiseerd. Met oog op de coronacrisis die begin dit jaar de kop opstak, is dat opmerkelijk. De goede verdiensten zijn te danken aan de export in Azië, met name China.

De omzet in het gebroken boekjaar, dat loopt van juli tot en met juni, steeg met 8% tot omgerekend €8,1 miljard. Nooit eerder was dit kengetal zo hoog. De winst steeg ook tot een recordhoogte van 2.141 Deense kronen, omgerekend komt dat neer op zo'n €287 miljoen.

Danish Crown dankt de positieve cijfers met name aan de lucratieve export van varkensvlees naar China. Door de tekorten in het Aziatische land, als gevolg van Afrikaanse varkenspest, konden grote volumes worden verscheept tegen goede prijzen. Daarnaast slaat de nieuwe strategie van het slachtconcern aan, zegt CEO Jais Valeur.

Nabetaling voor leveranciers 
Deense varkenshouders die via de coöperatie eigendom zijn van Danish Crown kunnen rekenen op een recordhoge nabetaling van circa €0,18 per geleverde kilo varkensvlees. De levering van slachtzeugen wordt nabetaald met €0,16 per kilo slacht gewicht. Dit is mooie opsteker voor de leveranciers die de varkensprijzen in de afgelopen maanden zagen kelderen als gevolg van de coronacrisis en de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Duitsland.

Doordat exporteren van levende varkens naar Duitsland minder loont, worden veel meer dieren door Deense producenten in eigen land aangeboden. Het aanbod is daardoor zo hoog, dat Danish Crown genoodzaakt is om een korting op de extra aangeboden varkens toe te passen. Ook in Duitsland en Nederland zijn de varkensprijzen afgedaald tot het laagste niveau in bijna 10 jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
20 November 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10890117/vleesgigant-danish-crown-boekt-recordwinst]Vleesgigant Danish Crown boekt recordwinst [/url]
Mooie cijfers
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Nieuws Halfjaarcijfers

Lege slachthaken en lagere winst bij Danish Crown

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden