Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Hekwerk eerste witte zone Duitsland bijna voltooid

23 November 2020 - Chanti Oussoren

Het aantal bevestigde Duitse AVP-besmettingen loopt verder op. Ondertussen is de bouw van de eerste witte zone bijna voltooid en heeft België de AVP-vrije status weer terug.

Het aantal bevestigde AVP-besmettingen in Duitsland loopt gestaag op. Recentelijk zijn 7 nieuwe besmettingen uit Saksen bevestigd door het Friedrich-Loeffler-Institut, dit brengt de teller op 170 geregistreerde besmettingen.

In Duitsland wordt met man en macht gewerkt om het aantal besmettingen onder controle te krijgen. De eerste 'witte zone' in Brandenburg is bijna voltooid. Deze zogenaamde kernzone wordt aan de binnen- en buitenkant omheind met een 1,2 meter hoog hekwerk. Er moet nog circa 12 kilometer aan omheining worden aangelegd voor de bouw van in totaal 125 kilometer voltooid is. Wanneer de zone geheel afgerasterd is, worden de nog aanwezige wilde zwijnen afgeschoten en kunnen de beperkingen in land en bosbouw geleidelijk worden opgeheven.

België AVP-vrij
De Duitse aanpak in de bestrijding van AVP heeft eerder al succes geboekt in België. Destijds werd via het gebruik van de witte zone verspreiding van het virus naar Frankrijk voorkomen. Inmiddels is in België al meer dan 12 maanden geen AVP aangetroffen en daarom krijgt het land officieel de AVP-vrije status terug. Eerder al werd bekend dat België weer een aantal exportbestemmingen heroverde.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden