Shutterstock

Nieuws Varkens

COV wil dierenwelzijn bij slachterijen optimaliseren

23 Februari 2021 - Chanti Oussoren

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) wil dat het dierenwelzijn bij slachterijen verder verbeterd wordt en komt daarom met een nieuwe code voor dierenwelzijn in de slachterijen.

Diee nieuwe code voorziet (bovenop de huidige maatregelen) onder meer in een jaarlijkse training van medewerkers van slachterijen. Dit komt erop neer dat medewerkers die betrokken zijn bij het lossen van de dieren elk jaar een betere en intensievere scholing krijgen en dat zij daarbij worden uitgedaagd om zo nodig ook zelf verbeteringen voor te stellen. Daarnaast wordt voorgeschreven dat de medewerkers die betrokken zijn bij diverse dierenwelzijnshandelingen meer bij elkaar over de vloer komen om ervaringen en tips uit te wisselen.

Ook worden externe dierenwelzijnsspecialisten ingeschakeld die borging van dierenwelzijn per bedrijf beoordelen, en met aanbevelingen komen voor verdere verbetering. Deze specialisten moeten voldoen aan door de COV gestelde normen en worden geregistreerd. Tot slot wordt er jaarlijks (middels een aantal gedefinieerde KPI's) gerapporteerd over de werking, naleving en resultaten van deze vernieuwde code.

Optimalisatie
De nieuwe code wordt per 1 mei 2021 geïmplementeerd en is opgenomen in de COV-gedragscode. Richard de Mooij van de COV meldt hierbij dat de Nederlandse vleessector op het gebied van dierenwelzijn nu al tot de wereldtop behoort, maar zegt dat deze nieuwe code 'de puntjes op de i' zet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden