Eigen foto

Nieuws Varkens

Heeft DCA-varkensindex stijgende lijn te pakken?

2 Maart 2021 - Chanti Oussoren - 1 reactie

Het heeft even geduurd maar de DCA Vleesvarkensindex lijkt eind februari de stijgende lijn te hebben gevonden. De biggenindex heeft de stijging al sinds eind vorig jaar te pakken en zat ook in februari in de lift.

Over de maand februari zat de vleesvarkensindex hoofdzakelijk in een daling. De index daalde tot een dieptepunt van 66,5 punt in week 7, waarbij 100 punten geldt als het 5-jarig gemiddelde. In de laatste week van februari werd de negatieve tendens echter verbroken en zette de index een stijging in. Het puntenaantal liep weer op tot 69 punten.

De index noteert hiermee nog steeds op een laag niveau, maar niet het laagste niveau ooit. Eind februari 2019 noteerde de index op 62,3 punten.

De biggenindex bereikte in week 8 een puntenaantal van 78,9 punten. In slechts 4 weken tijd steeg de index met maar liefst 27,5 punt. De biggenindex zit al weken in de lift, maar weet nog altijd niveau het niveau van voorgaande jaren te overtreffen. De index noteert op het laagste niveau sinds de afgelopen 5 jaar.

Betere tijden
Naar verwachting zitten er volgens de seizoensmatige trend betere tijden aan te komen. Nu de lenteperiode eraan zit te komen en de voorjaarstemperaturen positiviteit op de markt stimuleren, worden er verder stijgende indexen verwacht. De biggenindex zal volgens de prognose verder stijgen en voor juli weer boven het 5-jarig gemiddelde uitkomen.

Klik hier voor meer grafieken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
mester 2 Maart 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10891237/heeft-dca-varkensindex-stijgende-lijn-te-pakken]Heeft DCA-varkensindex stijgende lijn te pakken?[/url]
heeft niks met lente periode of voorjaars temperaturen te maken!! er komt een tekort aan varkens in Duitsland ivm weinig opleg biggen 6 mnd terug ivm AVP in Duitsland. Duitsland is prijszetter en de rest volgt gewoon.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Varkens

Nederlandse biggenprijs houdt voet bij stuk

Analyse Varkens

Stagnerende export duwt biggenprijs omlaag

Analyse Varkens

Biggenmarkt in het teken van balans

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden