ricochet64 / Shutterstock.com

Nieuws Varkens

Danish Crown schrapt half maart de B-prijs

4 Maart 2021 - Chanti Oussoren

Het Deense vleesconcern gaat de B-prijs, die in november 2020 in het leven werd geroepen, half maart weer schrappen. Dit omdat de slachtcapaciteit is vergroot en de slachterij het huidige aanbod goed aankan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In november vorig jaar besloot de raad van bestuur van Danish Crown om 2 verschillende prijzen vast te stellen voor aangeboden varkens. Dit omdat er door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Duitsland minder varkens werden geëxporteerd en het binnenlandse aanbod plots fors toenam. Er hingen circa 350.000 slachtrijpe varkens boven de markt. Om de extra varkens te verwerken, zonder dat de normale aanvoer hiervan de dupe zou worden, werd een B-prijs in het leven geroepen.

Sindsdien heeft het vleesconcern de slachtcapaciteit aanzienlijk vergroot en maar liefst 500 nieuwe werknemers in dienst genomen. Met de verhoogde capaciteit kan Danish Crown het huidige varkensaanbod aan en daarom is aangekondigd per 15 maart de B-prijs weer te schrappen.

Meer varkens geslacht
De B-prijs is succesvol gebleken. Tussen oktober 2020 en 31 januari 2021 zijn er maar liefst 11% meer varkens geleverd dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden