Shutterstock

Nieuws Varkens

'Westfleisch slaat zich goed door crisis heen'

9 Maart 2021 - Chanti Oussoren

Het Duitse vleesconcern Westfleisch heeft zich vorig jaar, naar eigen zeggen, goed door de coronacrisis heengeslagen. De omzet van het bedrijf is zelfs gestegen. De winst is daarentegen fors gedaald als gevolg van extra kosten.

De coronacrisis heeft vorig jaar gezorgd voor stroeve marktomstandigheden voor de varkenssector. Ook Westfleisch had hiermee te maken vanwege coronabesmettingen onder personeelsleden waardoor de slachtcapaciteit fors terugzakte en het varkensaanbod in Duitsland opstroopte.

Gezien de situatie op de markt heeft het vleesconcern geen slecht jaar achter de rug, zoals Westfleisch het zelf beschrijft. Afgelopen vrijdag (5 maart) maakte het bedrijf bekend dat de omzet vorig jaar met 1,3% is gestegen naar €2,832 miljard. De brutowinst van het bedrijf steeg met €300.000 tot €61,1 miljoen.

Extra kosten
Het nettoresultaat is daarentegen gedaald met maar liefst 24,4% tot €8,1 miljoen. De daling was vooral afkomstig van extra kosten door de coronacrisis en de Afrikaanse varkenspest (AVP). Het aantal geslachte varkens daalde vorig jaar met 3% ten opzichte van 2019. De daling was wel minder fors dan de afname in de gehele markt, die was namelijk min 3,5%.

Westfleisch kondigde aan om leden over het boekjaar 2020 een dividend van 4,2% van het ondernemingsvermogen uit te keren. Daarnaast wordt er een bonus van circa €2,4 miljoen uitgekeerd aan contractboeren.

Niet corona-vrij
Ondanks dat de coöperatie zich goed door de crisis weet te slaan, kampt het bedrijf nog wel met coronabesmettingen onder het personeel. Recentelijk werd er een uitbraak gemeld op de slachterij in Hamm. Maar, door de dagelijkse uitgevoerde tests werd de uitbraak snel gedetecteerd en werd massaverspreiding zoals in de zomer voorkomen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden