Shutterstock

Inside Varkens

Varkensvleesexport VS zet recordtempo niet voort

10 Maart 2021 - Chanti Oussoren

De Amerikaanse varkensvleesexport kon in januari niet het niveau evenaren van vorig jaar. Het exportvolume lag lager vanwege transportbeperkingen door de coronacrisis.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In totaal werd er in januari 248.656 ton varkensvlees geëxporteerd. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dit een afname van 9%. Het exportvolume ligt wel licht boven de verwachting van het U.S. Meat Export Federation (USMEF). De exportwaarde daalde met 13% tot $642,8 miljoen.

China en Japan
De uitvoer richting China lag met 21% ruim onder het niveau van vorig jaar. In totaal ging er 76.202 ton naar China. Hiermee blijft het wel de belangrijkste afnemer van Amerikaans varkensvlees. De waarde daalde met 29% tot $173,3 miljoen. 

Japan importeerde juist meer varkensvlees dan vorig jaar. Het uitvoervolume steeg met 2% tot 32.332 ton. De waarde steeg eveneens met 2% en noteert op $134,6 miljoen.

Solide start
Ondanks de daling in de gehele varkensvleesexport beschrijft Dan Halstrom, CEO van USMEF, de aftrap van het jaar 2021 als een solide start. Hij benadrukt wel dat de export nog steeds wordt geconfronteerd met obstakels en transportbeperkingen, zoals congestie en containertekorten. Hij verwacht tevens dat de export richting China het gehele jaar onder het niveau van 2020 blijft.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden