Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Afrikaanse Varkenspest blijft China teisteren

29 April 2021 - Chanti Oussoren

Het Chinese ministerie van Landbouw heeft vandaag (29 april) een nieuwe uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) gemeld. De uitbraak is ontdekt in de Noordelijke regio Binnen-Mongolië, die grenst aan Rusland en Mongolië.

Volgens persbureau Reuters werd de uitbraak ontdekt in de buurt van de stad Baotou. Van de 432 varkens op het bedrijf zijn er 343 stuks overleden. Recentelijk zijn er ook 2 andere uitbraken gemeld in Xinjian ten noordwesten van Binnen-Mongolië.

Volgens het ministerie gaat het om incidentele uitbraken en is er geen sprake van een regionale uitbraak. Met de huidige uitbraak meegeteld, staat de teller voor dit jaar op 10 uitbraken in China. Er worden echter veel uitbraken niet officieel gemeld en vanuit de sector wordt bevestigd dat AVP een aanzienlijke impact had op de varkensproductie in het eerste kwartaal van 2021.

Indeling in zones
Vanaf 1 mei verdeelt China het land in 5 verschillende zones met als doel om de AVP-verspreiding in te dammen. Volgens nieuwe regels mogen er dan enkel fokvarkens en biggen over de regionale grenzen worden getransporteerd. Dit kan mogelijk prijsverschillen met zich mee brengen. Zo kunnen grotere producerende regio's te maken krijgen met een overschot, terwijl grote consumerende regio's juist geconfronteerd kunnen worden met een tekort.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden