Shutterstock

Inside Varkens

Biggenprijs zet na stabiele periode toch verhoging in

25 Mei 2021 - Chanti Oussoren

Het sentiment op de biggenmarkt zet stappen vooruit. De handel verloopt minder stroef en biggen zijn goed gevraagd. Vorige week was er nog geen ruimte voor verhoging voor de DCA BestPigletPrice, maar daar komt deze week verandering in.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De handel in biggen verliep de afgelopen weken niet van een leien dakje. De export zakte flink terug en de vrije markt verliep stroef. Vorige week oogde de biggenmarkt wat vriendelijker, maar was er desondanks nog geen ruimte voor verhoging van de biggenprijs.

Deze week lijkt het optimisme verder door te zetten. De vraag blijft goed en ook losse koppels worden wat makkelijker geplaatst. De export zit ook weer in de lift. Waar handelaren vorige week een toenemende vraag vanuit Spanje rapporteerden, lijkt deze week vooral Duitsland de kar te trekken.

Ook uit de meest recente exportcijfers (week 19) blijkt een groeiende Duitse importbehoefte. Het dieptepunt lijkt te zijn bereikt en de export zit in een stijgende lijn. Desondanks wordt nog altijd niet het niveau van voorgaande jaren evenaren.

BestPigletPrice
De goede binnenlandse vraag in combinatie met een aantrekkende export en een hogere DCA Beursprijs 2.0 creëren deze week ruimte voor de DCA BestPigletPrice om te stijgen. Hiermee wordt de stabiliteit van 3 opeenvolgende weken doorbroken en stijgt de notering naar €49,50 per big.

Niet alleen in Nederland zit de biggenprijs in de lift, ook in Duitsland zette de VEZG-notering een stijging in en noteert €53 per big. Het verschil met de Deense biggenprijs blijft nog altijd groot, want ook daar loopt de notering op. Biggen leveren daar omgerekend €66,60 op.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden