defotoberg / Shutterstock.com

Nieuws varkens

Duitser eet nog altijd liefst écht vlees

25 Mei 2021 - 2 reacties

Duitse consumenten hebben nog altijd een voorkeur voor producten van echt vlees. De markt voor vleesvervangers groeit snel, maar blijft vooralsnog een niche. Dat blijkt uit cijfers van het Duits bureau voor de statistiek (Destatis).

Duitse voedingsmiddelenbedrijven produceerden in 2020 zo'n 83.700 ton vleesvervangers. Dat was 23.300 ton, ofwel krap 39% meer dan in 2019. De totale waarde van deze geproduceerde producten steeg in ongeveer dezelfde mate mee. De totale markt voor vleesvervangers in Duitsland had in 2020 een waarde van €374,9 miljoen euro, 37% meer dan in 2019.

Markt blijft gering in vergelijk met vleesproductie
Hoewel de productie van burgers en worst op basis van bijvoorbeeld soja en erwten rap toeneemt, is de markt nog altijd erg klein vergeleken met de reguliere Duitse vleesmarkt. De totale Duitse vleesproductie lag in 2020 op 7,8 miljoen ton, en vertegenwoordigde een waarde van €38,6 miljard euro. De economische waarde van door Duitse vleesverwerkers geproduceerd product ging daarmee wel flink terug. In 2019 bedroeg de waarde van al het in Duitsland geproduceerde vlees nog €40,1 miljard euro.

Ondanks de groei van het vleesvervangerssegment en de krimp in de productie van echt vlees, blijft de markt voor vleesvervangers vooralsnog bescheiden van omvang. Het marktaandeel van vleesvervangers in de totale Duitse vleesmarkt bedroeg in 2020 ongeveer 1%.

In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
Jan 25 Mei 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10892421/duitser-eet-nog-altijd-liefst-eacute-cht-vlees]Duitser eet nog altijd liefst écht vlees[/url]
Begrijpelijk, tweemaal zo duur en niet smakelijk
Abonnee
gijsbertus 25 Mei 2021
wij ook hoor, je zal mijn niet die nep troep zien eten, puur natuur
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Vlees

Top producent kweekvlees Upside Foods vertrekt

Achtergrond ForFarmers

'Grondstofprijzen leiden tot duurder voedsel in winkel'

Nieuws Vleesvervangers

Tönnies profiteert van populaire vleesvervangers

Nieuws Vlees

FAO: vleesproductie stijgt tot 2030 stevig

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief