Shutterstock

Nieuws Overname

Canadese varkensvleesreus groeit flink door overname

6 Juli 2021 - Chanti Oussoren

De Canadese varkensreus Maple Leaf Foods gaat 4 varkensbedrijven, die gezamenlijk de naam Polar Pork dragen, overnemen. Met de aankoop kan Maple Leaf fors meer varkens verwerken om zo de afzet in het binnen- en buitenland te laten groeien.

Maple Leaf Foods, de grootste varkensverwerker in Canada, kondigde begin juli aan om Polar Pork aan te kopen. De bedrijven zijn gelokaliseerd in de provincie Saskatchewan. De overname wordt naar verwachting pas in juni 2022 afgerond. Maple Leaf Foods verwacht in totaal $27 miljoen in de bedrijven te investeren. Dit is inclusief de aankoop en kapitaalinvesteringen om de capaciteit te optimaliseren.

"Deze aankoop biedt ons gemakkelijke toegang tot enkele van de gezondste varkens in Saskatchewan, waardoor we onze leveringen van hoogwaardig varkensvlees aan klanten in Canada en Azië kunnen verbeteren. Het opnemen van deze stallen in Maple Leaf Foods past in onze strategie om zowel in binnen- als buitenland te groeien", zegt Michael Detlefsen, CEO van Maple Leaf.

Uitbreiden productiecapaciteit
Met de overname wordt de productiecapaciteit flink uitgebreid. De Polar Pork bedrijven kunnen gezamenlijk circa 140.000 varkens leveren aan Maple Leaf. Deze extra verwerkingscapaciteit gaat gepaard met de plannen om de productie te blijven verhogen en extra varkensvlees te kunnen leveren aan internationale markten. Maple Leaf behoort tot de top 10 van grote varkensslachterijen in Noord-Amerika en het bedrijf produceert jaarlijks meer dan 1,5 miljoen varkens.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden