Canadese varkenssector

canada

Inside Varkens

Wacht Canadese varkens euthanasie?

Canadese varkenshouders in de provincie Quebec zien zich mogelijk genoodzaakt om 130.000 varkens te euthanaseren. Sinds 28 april ligt er een groot slachthuis stil omdat werknemers het werk hebben neergelegd.
11 Augustus 2021
varkens - agri

Nieuws Overname

Canadese varkensvleesreus groeit flink door overname

De Canadese varkensreus Maple Leaf Foods gaat 4 varkenshouderijen, die gezamenlijk de naam van Polar Pork dragen, overnemen. Met de overname kan Maple Leaf fors meer varkens verwerken om zo de afzet in het binnen- en buitenland te laten groeien.
6 Juli 2021
overeenkomst Boerenbusiness

Inside Varkens

Canada en de VS werken aan AVP-handelsprotocol

De Verenigde Staten en Canada komen met een nieuw handelsprotocol om bij intrede van de Afrikaanse varkenspest (AVP) in de wilde zwijnen populatie de handel in varkensproducten slechts kort te laten stil liggen. Hoe verloopt de Canadese handel in varkensvlees verder en wat zijn de verwachtingen voor dit jaar?
23 Maart 2021
varkenshouderij biggen varkens - agri

Nieuws Coronavirus

Consumenten in VS kopen varkens direct van boeren

De verspreiding van het coronavirus onder personeel in slachthuizen blijft problematisch. Varkenshouders in de Verenigde Staten kunnen hun varkens niet meer kwijt aan slachthuizen en in Minnesota verkopen varkenshouders hun varkens zelfs rechtstreeks aan consumenten.
12 Mei 2020
varkenshouderij biggen varkens - agri

Inside Varkens

Wat gaat de Canadese varkensmarkt doen?

De Canadese varkensmarkt wordt er dit jaar één met fluctuaties, zo verwacht het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). De varkensstapel gaat slinken, maar het aantal slachtingen neemt juist toe, blijkt uit het USDA GAIN-rapport.
24 Maart 2020
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Dierziekte

Vierde PED-uitbraak in Canadese Alberta

In de Canadese provincie Alberta werd in januari een uitbraak van Porcine Epidemische Diarree (PED) gemeld. Inmiddels zijn in die provincie al 4 gevallen van de dierziekte vastgesteld.
7 Maart 2019
varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Varkensintegraties VS worden steeds groter

Bijna de helft van de zeugenstapel in de Verenigde Staten (VS) ligt in handen bij integraties. Deze bedrijven groeien gestaag door, zo blijkt uit de groei die de zeugenstapel laat zien.
13 December 2018
canada

Nieuws Varkensanalyse 2018

'Geen moment spijt dat ik naar Canada ben gegaan'

Varkenshouder Frans van der Zanden emigreerde in 2006 naar Canada om daar zijn geluk te beproeven. Ongeveer 12 jaar later concludeert de Nederlandse Canadees dat hij op zijn plek zit. 'Het is hier goed boeren, maar je moet de kansen wel zelf pakken.'
9 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden