Shutterstock

Inside Varkens

Varkensvleesexport Brazilië is booming

14 Juli 2021 - Chanti Oussoren

De Braziliaanse varkensvleesexport heeft over de maand juni weer recordvolumes weten te bereiken. Naar verwachting wordt ook 2021 een recordjaar voor de varkensvleesexport.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In totaal exporteerde Brazilië in juni 108.800 ton varkensvlees. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dit een toename van 13,2%. Hiermee bereikt de uitvoer de op een na hoogste maandelijkse uitvoer ooit. De waarde lag op $270 miljoen.

China was ook in juni weer de voornaamste afnemer van Braziliaans varkensvlees. Ook Chili, Vietnam, de Filipijnen en Argentinië importeerden grote volumes, zo bevestigde the Brazilian Association of Animal Protein (ABPA). Volgens Luis Rua, directeur van ABPA, heeft de hogere uitvoer te maken met terugkerende economische activiteit in verschillende regio's. Het heeft ook te maken met lager aanbod in concurrerende landen als de Verenigde Staten. "Brazilië heeft haar deelname in de wereldhandel van varkensvlees vergroot en naar verwachting blijft dit de focus gedurende 2021."

2021 nieuw recordjaar
De exportcijfers over het eerste half jaar notering fors boven het niveau van vorig jaar. In totaal werd er 562.700 ton varkensvlees geëxporteerd (+17,39%) met een waarde van $1,349 miljard (+25,4%). Tegelijkertijd stijgen voor de Braziliaanse varkenshouder ook de productiekosten flink, met name voortgedreven door hogere voerkosten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden