Shutterstock

Nieuws Varkens

AVP bereikt Duitse varkensstapel op 2 locaties

16 Juli 2021

Waar lang voor gevreesd werd, is werkelijkheid geworden. De Afrikaanse varkenspest is ontdekt in de Duitse varkensstapel. Het virus slaat toe op niet 1, maar 2 locaties in Brandenburg.

Gisteravond heeft het Friedrich Loeffler Instituut geconstateerd dat het dodelijke varkensvirus toe heeft geslagen bij de varkensstapel in Brandenburg. Een biologische zeugenhouderij in het district Spree-Neisse met circa 200 varkens met vrije uitloop is besmet. De tweede besmetting betreft een kleine boerderij in het district Märkisch-Oderland met 2 varkens. Beide bedrijven bevinden zich in Brandenburg nabij de Poolse grens. De bedrijven zijn direct geblokkeerd door veterinaire autoriteiten en de dieren zijn geruimd.

"Al bijna een jaar strijden we tegen we tegen AVP. Het permanente hek langs de Oder en Neisse is gesloten, we hebben nu 6 kerngebieden in Brandenburg waarin we AVP insluiten door systematisch gevallen wild op te sporen en te verwijderen. Ik betreur het ten zeerste dat we nu de eerste gevallen hebben bij gedomesticeerde varkensstapel, maar helaas kon dat niet volledig worden uitgesloten. Ik wil dan ook een beroep doen op alle varkensbedrijven om zich strikt te blijven houden aan de  bioveiligheidsmaatregelen", aldus minister van Consumentenbescherming Ursula Nonnemacher.

In Brandenburg is Afrikaanse varkenspest vastgesteld bij in totaal 1.267 wilde zwijnen. In Brandenburg en Saksen samen staat de teller op 1.561 wilde zwijnen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Nieuws Varkens

AVP dwingt China tot nieuwe importrestricties

Nieuws Varkens

Zuid-Korea staat import Duits varkensvlees weer toe

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox