Shutterstock

Nieuws Varkens

AVP bereikt Duitse varkensstapel op 2 locaties

16 Juli 2021

Waar lang voor gevreesd werd, is werkelijkheid geworden. De Afrikaanse varkenspest is ontdekt in de Duitse varkensstapel. Het virus slaat toe op niet 1, maar 2 locaties in Brandenburg.

Gisteravond heeft het Friedrich Loeffler Instituut geconstateerd dat het dodelijke varkensvirus toe heeft geslagen bij de varkensstapel in Brandenburg. Een biologische zeugenhouderij in het district Spree-Neisse met circa 200 varkens met vrije uitloop is besmet. De tweede besmetting betreft een kleine boerderij in het district Märkisch-Oderland met 2 varkens. Beide bedrijven bevinden zich in Brandenburg nabij de Poolse grens. De bedrijven zijn direct geblokkeerd door veterinaire autoriteiten en de dieren zijn geruimd.

"Al bijna een jaar strijden we tegen we tegen AVP. Het permanente hek langs de Oder en Neisse is gesloten, we hebben nu 6 kerngebieden in Brandenburg waarin we AVP insluiten door systematisch gevallen wild op te sporen en te verwijderen. Ik betreur het ten zeerste dat we nu de eerste gevallen hebben bij gedomesticeerde varkensstapel, maar helaas kon dat niet volledig worden uitgesloten. Ik wil dan ook een beroep doen op alle varkensbedrijven om zich strikt te blijven houden aan de  bioveiligheidsmaatregelen", aldus minister van Consumentenbescherming Ursula Nonnemacher.

In Brandenburg is Afrikaanse varkenspest vastgesteld bij in totaal 1.267 wilde zwijnen. In Brandenburg en Saksen samen staat de teller op 1.561 wilde zwijnen.

boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer
Varkensproductie krimpt, maar er is wél toekomst

Interview René Veldman

Varkensproductie krimpt, maar er is wél toekomst

Varkensaanbod stroopt op in Duits AVP-gebied

Nieuws Varkens

Varkensaanbod stroopt op in Duits AVP-gebied

Hobbyboer in Brandenburg krijgt bonus om te stoppen

Nieuws Varkens

Hobbyboer in Brandenburg krijgt bonus om te stoppen

AVP verspreidt zich verder door Duitsland en Polen

Nieuws Afrikaanse varkenspest

AVP verspreidt zich verder door Duitsland en Polen

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief