Shutterstock

Inside Varkens

Afzet losse koppels zorgt voor druk op biggenmarkt

2 Augustus 2021 - Chanti Oussoren - 15 reacties

De handel in biggen loopt nog steeds moeizaam. Het aanbod is niet eens heel groot maar de vraag blijft nog verder achter. Wat betekent dit voor de DCA BestPigletPrice deze week?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Biggen zijn nog altijd moeizaam te plaatsen door de stroeve marktomstandigheden op de varkensmarkt. Afgelopen vrijdag (30 juli) zette de DCA Beursprijs 2.0 een verdere verlaging in. De prijs ligt nog slechts €0,02 boven het niveau van vorig jaar en noteert zelfs fors onder het niveau van 2019.

Handelaren beschrijven de handel in biggen momenteel als zeer stroef, terwijl het aanbod niet overdreven groot is. Dit heeft nog altijd grotendeels te maken met losse koppels die nauwelijks te plaatsen zijn met name in de export die van geen kant loopt. Andere Europese landen kampen momenteel met soortgelijke problemen en daardoor wordt er minder geïmporteerd dan normaal gesproken het geval is. Vooral Spanje, waar in het begin van het jaar groeiende importbehoefte was, vraagt fors minder.

BestPigletPrice
Wanneer er veel vraag is naar biggen lopen in de praktijk de toeslagen op. Deze toeslagen worden veelal ongemoeid gelaten, ook wanneer de markt omslaat. Dit zorgt voor extra druk op de basisprijzen. Om hier handen en voeten aan te geven heeft de marktmeester van de DCA BestPigletPrice (BPP) deze week NIET de notering verlaagd, maar het percentage toeslag. De toeslag wordt met 8% verlaagd.

De BPP blijft deze week dus staan op €31 per big. Ook in Duitsland beweegt de VEZG-notering zijwaarts op €36 per big.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden